Cele mai citite
 


Harghita: Primul centru de permanenţă din judeţ va începe să funcţioneze în această lună
joi, 8 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul centru medical de permanenţă din Harghita va începe să funcţioneze în această lună, iar alte trei urmează să îşi primească pacienţii anul viitor.
Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Bokor Marton, a declarat că primul centru de permanenţă va funcţiona din 15 decembrie la Praid.
Potrivit sursei citate, în luna ianuarie ar urma să îşi primească pacienţii şi centrele din Miercurea Ciuc, Mădăraş şi Odorheiu Secuiesc.
Chiar dacă, iniţial, s-a anunţat că aceste centre medicale de permanenţă vor începe să funcţioneze în luna noiembrie, dr. Bokor Marton a explicat că dorinţa medicilor de familie a fost ca ele să îşi deschidă porţile în ianuarie.
În ceea ce priveşte zona Topliţa, unde nu există niciun centru de permanenţă, directorul adjunct al DSP Harghita a explicat că medicii de familie nu au fost deschişi la un astfel de demers.
''Cei din Topliţa au refuzat, chiar dacă primarul a insistat foarte mult să se înfiinţeze un centru de permanenţă. Acesta este un lucru benevol şi noi nu putem obliga pe nimeni. (...) Probabil că le e mai uşor aşa, decât sâmbăta şi duminica să nu doarmă acasă, în patul lor. Şi probabil că nu au nevoie nici de bani suplimentari'', a declarat dr. Bokor.
El a spus că autorităţile locale au fost responsabile cu amenajarea spaţiilor, iar banii pentru funcţionare vor veni de la Ministerul Sănătăţii.
Centrele de permanenţă au rolul de a asigura continuitatea asistenţei medicale atât în mediul rural, cât şi în cel urban. Se doreşte, în acest fel, ca unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor să nu mai fie luate cu asalt, să nu se mai facă internări pentru cazuri care nu sunt de urgenţă, iar Ambulanţa să nu mai fie solicitată inutil.
Bokor Marton recunoaşte că atingerea acestor obiective depinde foarte mult de organizare, de informarea bolnavilor care vor şti că nu trebuie să mai apeleze la serviciile de urgenţă pentru probleme minore, dar şi de interpretarea solicitărilor de către operatorii de la numărul unic de urgenţă 112. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Centru medical de permanenţă, inaugurat la Miercurea Ciuc Un centru medical de permanenţă a fost inaugurat, marţi, la Miercurea Ciuc, urmând să asigure o parte a asistenţei medicale de urgenţă, astfel încât Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc să nu mai fie luată cu asalt de pacienţi.
Tulcea ar putea avea un nou Centru de tratamente medicale Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) apreciază disponibilitatea autorităţii locale pentru înfiinţarea unui centru medical care să descongestioneze activitatea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a spitalului.
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
Cluj: Centru de permanenţă, cu şase medici de familie Şase medici de familie din Cluj-Napoca s-au asociat pentru a oferi servicii medicale persoanelor suferinde, zilnic între orele 18,00 şi 7,00, şi nonstop sâmbăta şi duminica şi în sărbătorile legale, la Centrul de Permanenţă situat în cartierul Gheorghieni.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Harghita: Proasta salarizare, invocată de medici pentru refuzul de a lucra în centrele de permanenţă Niciun centru de permanenţă nu funcţionează în judeţul Harghita, ideea fiind privită de medicii de familie cu reticenţă, din cauza proastei salarizări şi a birocraţiei din sistem.