Cele mai citite
 


Medicii slovaci îşi reiau activitatea după protest
joi, 8 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei aproximativ 1200 de medici slovaci care demisionaseră recent pentru a protesta împotriva salariilor mici şi a condiţiilor dificile de muncă şi-au reluat miercuri activitatea, în urma unui acord cu guvernul slovac, informează AFP.
'Începând de azi, toţi medicii se întorc în spitale. Situaţia este stabilizată', a declarat Marian Kollar, liderul sindicatului medicilor slovaci.

Potrivit acordului încheiat, guvernul va mări salariul de bază lunar al medicilor debutanţi la minim 807 euro începând cu anul 2012, în timp ce medicii specialişti vor câştiga cel puţin 1.230 de euro. În 2013, salariile lor de bază vor creşte la 961, respectiv 1.769 euro.

Medicii au cerut ca salariul lor să fie de aproximativ 1,5-3 ori ori mai mare decât salariul mediu în Slovacia, respectiv între 1.140 şi 2.280 euro. În prezent, un medic debutant în Slovacia câştigă între 550 şi 600 de euro pe lună, iar un medic specialist cu experienţă, între 1.000 şi 1.200 de euro.

Acordul dintre medici şi guvern prevede, de asemenea, sistarea privatizărilor spitalelor publice şi amendamente la Codul Muncii pentru a reduce săptămâna de lucru la maxim 48 de ore.

Guvernul a anunţat că va ridica începând de joi starea de urgenţă din 13 districte ale Slovaciei, unde spitalele au asigurat doar asistenţă medicală de urgenţă în timpul mişcării de protest a medicilor.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Galaţi: Asistenţa medicală de urgenţă va avea patru noi staţii Asistenţa medicală de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi va fi îmbunătăţită prin amenajarea unor noi sedii şi garaje de ambulanţă, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.