Cele mai citite
 


Mehedinţi: Porci sacrificaţi pentru că au fost depistaţi cu trichinella spiralis
joi, 8 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, dr.Adriana Ganea, a declarat marţi pentru AGERPRES că în două localităţi din judeţ s-au înregistrat primele cazuri de infestare a porcilor cu trichinella spiralis.
Potrivit sursei citate, proprietarii celor două animale sacrificate tradiţional pentru Crăciun nu vor fi despăgubiţi de stat întrucât acestea nu erau marcate cu crotalii de medicii veterinari de circumscripţiile la care sunt arondate localităţile Punghina şi Cerneţi, unde carnea s-a diagnosticat cu boala respectivă.
'S-au luat măsuri de incinerare a cărnii din care, din fericire, nici o persoană nu a consumat înainte de examenul trichineloscopic. Pentru evitarea îmbolnăvirii oamenilor în fiecare circumscripţie veterinară funcţionează un laborator. Tariful practicat este cuprins între 7 şi 15 lei', a precizat Ganea.
În judeţul Mehedinţi în anul 2010 s-au semnalat opt cazuri de trichineloză, ele fiind depistate la timp astfel încât nicio persoană nu a fost infestată. AGERPRES/(AS-Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Trei cazuri de infestare cu trichinella spiralis la porcii sacrificaţi pentru Crăciun Un număr de trei porci sacrificaţi în localităţile Punghina, Pătulele şi Hinova au fost depistaţi infestaţi cu virusul trichinella spiralis, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, Daniel Făinişi.
Mehedinţi: Cinci cazuri de trichineloză la porcii sacrificaţi în gospodării Laboratorul sanitar-veterinar din localitatea Halînga al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a înregistrat, în perioada 10-20 decembrie, cinci cazuri de trichineloză depistate la porcii sacrificaţi înainte de Crăciun.
Mehedinţi: Măsuri preventive de restricţionare a circulaţiei bovinelor în urma unor focare de dermatoză nodulară Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a impus crescătorilor de animale restricţionarea circulaţiei bovinelor dintr-o zonă în alta ca urmare a apariţiei unor focare de dermatoză nodulară la efective de animale din Bulgaria, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul...
Bistriţa-Năsăud: Patru porci bolnavi de trichineloză, depistaţi în ultimele două săptămâni Patru porci bolnavi de trichineloză au fost depistaţi de veterinari în judeţul Bistriţa-Năsăud în ultimele două săptămâni, în urma sacrificării, însă din fericire niciunul dintre proprietari nu a apucat să consume carnea înainte de a primi rezultatul analizelor de laborator, potrivit datelor comunicate...
Mehedinţi: Alte două cazuri de trichineloză depistate în judeţ În judeţul Mehedinţi au fost depistate alte două cazuri de porci sacrificaţi infestaţi cu trichinela spiralis, primul caz fiind înregistrat la începutul săptămânii trecute, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentanta DSVSA, Adriana Ganea.
Bistriţa-Năsăud: S-au înmulţit cazurile de trichineloză la porc Peste zece porci infectaţi cu parazitul Trichinella Spiralis au fost descoperiţi în ultimele trei săptămâni de angajaţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud, în baza analizelor de laborator efectuate.