Cele mai citite
 


Ministrul Gabriel Oprea a aprobat efectuarea unui transport umanitar de la Satu Mare la Bucureşti
joi, 8 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a aprobat marţi seara efectuarea unui transport umanitar de la Satu Mare la Bucureşti, pentru salvarea vieţii a două persoane, cu o aeronavă militară C-27J Spartan, informează MApN într-un comunicat remis AGERPRES.
Potrivit sursei citate, pacienţii, în vârstă de 44 ani şi 53 ani, care au suferit arsuri grave, vor fi asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD, misiunea fiind aprobată în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Echipajul aeronavei C-27J Spartan, din cadrul Flotilei 90 Transport Aerian, este condus de căpitan-comandorul Ion Stăiculescu.
Aeronava militară a decolat de la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni către Satu Mare, la ora 20.35.
Doi sătmăreni, soţ şi soţie, se află în stare critică la Spitalul Judeţean Satu Mare, după ce în locuinţa lor s-a produs o explozie, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, a declarat marţi pentru AGERPRES că starea celor două persoane este foarte gravă, având şanse minime de supravieţuire - bărbatul are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, iar soţia sa are arsuri pe 30% din suprafaţa corpului şi pe căile respiratorii.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţei Judeţean Satu Mare, Roxana Cristea, cel mai probabil deflagraţia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze.AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O echipă cu medici şi asistente SMURD, împreună cu dr. Raed Arafat, pleacă spre Baia Mare Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, va însoţi echipa de la SMURD Bucureşti care merge din nou, duminică, la Baia Mare, pentru a prelua din victimele celei de a doua deflagraţii produse la clubul din Sighetu Marmaţiei.
Răniţi în urma a două explozii într-un club din nordul ţării, aduşi la Bucureşti Şase din cele şapte persoane grav rănite în prima explozie produsă în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club din Sighetu Marmaţiei, jud. Maramureş (nord-vestul ţării), au fost aduse la Bucureşti cu o aeronavă militară.
Bărbatul rănit în explozia de la Abrud - în stare critică Bărbatul rănit în explozia de la Abrud, judeţul Alba, este în stare critică, medicii susţinând că are şanse mici de supravieţuire.
Satu Mare: Spitalul Judeţean va avea Unitate de Primire Urgenţe modernă, la nivel european - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a vizitat joi şantierul de la Spitalul Judeţean, afirmând să Satu Mare va avea o Unitate de Primire Urgenţe modernă, la nivel european.
Doi copii cu arsuri grave vor ajunge la Bucureşti Doi copii, în vârstă de un an, respectiv 2 săptămâni, victime ale unei explozii, au plecat de la Satu Mare cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române şi vor ajunge la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' din Capitală, la Departamentul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie pentru copii.
Ministerul Sănătăţii a achiziţionat opt ambulanţe speciale pentru transportul nou-născuţilor Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a achiziţionat opt ambulanţe speciale pentru transportul la spitale al nou-născuţilor cu malformaţii, a anunţat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, cu prilejul marcării unui an de la înfiinţarea SMURD Bucureşti.