Cele mai citite
 


Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă şi rubeolă a crescut
joi, 8 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă şi rubeolă a crescut la nivel naţional, în cazul rujeolei numărul cazurilor de îmbolnăvire în acest an fiind 3.270, faţă de numai 193 în 2010, la nivel naţional, informează Ministerul Sănătăţii (MS).
Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în judeţele din nord-vestul teritoriului, respectiv în judeţele Bihor - 560 cazuri, Cluj - 462 de cazuri, Maramureş - 422 de cazuri, Sălaj - 341, Satu Mare - 319 cazuri.
Şi numărul cazurilor de rubeolă a crescut anul acesta de aproape trei ori, faţă de anul trecut. Dacă în 2010 au fost înregistrate 350 cazuri de îmbolnăvire, anul acesta s-au confirmat 1.064 de cazuri.
În toată zona europeană există o creştere a numărului cazurilor de rubeolă şi rujeolă, şi în acest context, România este afectată. Principala cauză a îmbolnăvirilor este generată de absenţa vaccinării la grupele de vârste eligibile, cuprinse în calendarul de vaccinare gratuită a MS.
În anul 2010, comunităţile cele mai afectate au fost cele de romi care au copii nevaccinaţi, iar în anul 2011 infecţia s-a extins şi la copiii nevaccinaţi din unităţile de învăţământ, preşcolar şi şcolar.
Ca măsură de stopare, Direcţiile de Sănătate Publică au intervenit în focarele de colectivităţi inclusiv prin vaccinare ROR suplimentară la persoanele nevaccinate identificate.
În prezent, MS a dispus organizarea unei campanii suplimentare de vaccinare în toate activităţile cu risc de cumul de cazuri.
Directorul OMS pentru România, dr. Victor Olszavsky, a declarat pentru AGERPRES că Organizaţia a comunicat recent o creştere a cazurilor de rujeolă mai ales în Europa de vest, înregistrându-se peste 26.000 de cauzuri, în Franţa fiind 14.000 de cazuri de la începutul anului şi până în luna octombrie.
Dr. Victor Olszavsky a apreciat că această creştere a numărului de cazuri ar putea fi pusă pe seama insuficienţei acoperiri vaccinale.
OMS recomandă vaccinarea în procent de 95%, procent care nu a fost respectat în toate zonele. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Număr scăzut de cazuri de rujeolă înregistrate de la începutul anului Numărul cazurilor de rujeolă înregistrate de la începutul anului în judeţul Brăila este foarte mic - două cazuri - în condiţiile în care, la nivel naţional, numărul a crescut de 16 ori faţă de anul trecut, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Andreia Gavrilescu...
Prof.dr. Molnar Geza: A crescut numărul cazurilor de rubeolă Prof. dr. Molnar Geza, consilier al ministrului Sănătăţii, a declarat joi că s-a constatat o creştere a cazurilor de rubeolă, în 2011 şi prima lună a acestui an numărul acestora ajungând la 3.585.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
MS: Peste 700 de cazuri de rujeolă, confirmate în primele 9 luni ale anului; trei decese În primele nouă luni ale acestui an, în România au fost confirmate 730 de cazuri de rujeolă şi au fost raportate trei decese, informează Ministerul Sănătăţii.
OMS România: În România există o scădere a numărului de copii vaccinaţi Rata de vaccinare a copiilor în România este în scădere, a declarat luni reprezentantul OMS în România Victor Olsavszky cu prilejul unei dezbateri.
MS: În primele opt luni din 2016 s-au înregistrat 675 cazuri de rujeolă; trei decese În primele opt luni ale acestui an, România a înregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeolă, în 23 de judeţe, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.