Cele mai citite
 


Preşedinţii americani trăiesc tot atât cât americanul mediu (studiu)
joi, 8 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedinţii americani încărunţesc şi se ridează în timpul şederii la Casa Albă, însă trăiesc tot atât cât americanul mediu, datorită nivelului de viaţă şi accesului la îngrijiri medicale de calitate, arată un studiu publicat marţi şi menţionat de AFP.
Pentru că unele studii au sugerat că un preşedinte în funcţie îmbătrâneşte din cauza stresului de două ori mai repede decât o persoană cu mai puţine responsabilităţi, demograful Jay Olshensky de la Universitatea din Illinois (nord) s-a hotărât se se ocupe de această problemă. Studiul său, publicat în American Medical Association, îi exclude pe cei patru preşedinţi asasinaţi: Abraham Lincoln, John Kennedy, James Garfield şi William McKinley. El a calculat că, dacă ceilalţi preşedinţi ar fi îmbătrânit de două ori mai repede decât contemporanii lor, mandatul lor de patru ani ar fi însemnat o speranţă de viaţă mai mică cu opt ani. Prin urmare, ar fi urmat să moară în jurul vârstei de 67 de ani, dar preşedinţii care au murit de moarte naturală au trăit în medie 73 de ani, ca şi contemporanii lor.

Diferenţa este totuşi considerabilă în privinţa primilor opt preşedinţi, de la George Washington, venit la casa Albă în 1789, la Martin Van Buren Tyler, la putere din 1841. Ei au atins în medie vârsta de 79,8 ani, în timp ce speranţa de viaţă medie în acea perioadă era sub 40 de ani.

'Ştim că statutul social şi economic are un impact puternic asupra longevităţii astăzi şi probabil aşa se întâmpla şi în trecut', spune Olshansky, arătând că numai 10 din cei 44 de preşedinţi n-au avut studii superioare, că toţi au fost bogaţi şi au avut acces la îngrijiri medicale de calitate.

Cercetătorul a început să fie preocupat de această problemă văzând în presă că preşedintele Barack Obama, 50 de ani, părea că îmbătrâneşte rapid. 'Ceea ce vedem la preşedintele Obama nu diferă ce ceea ce se întâmplă cu orice bărbat de vârsta sa , în Statele Unite sau în altă parte', consideră el.AGERPRES/(Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă cu 7 ani mai mare faţă de restul populaţiei (studiu francez) Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă net superioară faţă de restul populaţiei, relevă un studiu al cercetătorilor francezi, potrivit AFP.
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...
O medalie olimpică creşte speranţa de viaţă (studiu) Un studiu australian publicat în numărul de Crăciun al 'British Medical Journal' arată că medaliaţii olimpici au o speranţă de viaţă mai ridicată decât majoritatea oamenilor. Ei ar trăi cu aproape trei ani mai mult, scrie Huffington Post.
Vacanţele asociate cu meditaţia şi yoga pot creşte speranţa de viaţă (studiu) Un nou studiu ce compară efectele pe care le au asupra corpului un ''retreat'' de meditaţie sau yoga şi o simplă vacanţă a dus la concluzia că ambele opţiuni scad nivelul stresului, cresc funcţia imună a organismului şi influenţează anumiţi markeri celulari din sânge asociaţi cu îmbătrânirea, informează...
Speranţa de viaţă: diferenţe considerabile între ruşi şi europenii din Vest Speranţa de viaţă a europenilor a crescut la nivel global din 1990, dar diferenţa rămâne foarte importantă între Europa de Vest şi unele ţări din fosta Uniune Sovietică, mai ales Rusia, potrivit unei serii de studii publicate miercuri în revista britanică Lancet.