Cele mai citite
 


Primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din România a fost inaugurat în Capitală
joi, 8 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din România a fost inaugurat miercuri în Bucureşti de MedLife.
Primul spital din România dedicat afecţiunilor sistemului osteoarticular va asigura o gamă largă de intervenţii chirugicale în ambulatoriu şi în spital, tot spectrul intervenţiilor artroscopice, cură chirurgicală a fracturilor, intervenţii la nivelul antepiciorului, artoplastii totale de şold şi genunchi, sindrom de canal capian, osteotomii de corecţie, vertebroplastii şi alte intervenţii la nivelul coloanei vertebrale, a declarat pentru AGERPRES, Mihail Marcu, preşedintele MedLife.
Acesta a precizat că echipa spitalului numără 80 de angajaţi, în special medici şi asistenţi.
Unitatea include ambulatoriu de specialitate, departament de imagistică şi radiologie medicală, bloc operator cu trei săli de operaţii, secţia de ATI cu două compartimente, septic şi aseptic, unitate de primiri urgenţe, care va asigura funcţionarea spitalului 24 de ore din 24, departament de kinetoterapie şi recuperare medicală, laborator pentru analize de urgenţă, precum şi rezerve de câte una şi două paturi, capacitatea totală a spitalului fiind de 45 de paturi.
Noul spital include echipamente de ultimă generaţie, computer tomograf, cardiologie convenţională digitală care permite realizarea radiografiilor în format special, materiale specifice afecţiunilor ortopedice care permit realizarea unui tratament complet adaptat fiecărui caz specific.
Conf. dr. Gheorghe Popescu a declarat pentru AGERPRES că o astfel de unitate era necesară şi se adresează unei anumite categorii de populaţie care doreşte condiţii deosebite la nivelul celor din UE.
La rândul său, prof. dr Dinu Antonescu a declarat pentru AGERPRES că este bine să existe unităţi private de ortopedie, astfel de spitale pot derula şi programe speciale pentru patologii privind chirurgia coloanei, protetică, fracturi obişnuite.
Prof. Dinu Antonescu a apreciat modul de organizare al unităţii şi a apreciat că ar trebui să existe şi un contract cu CNAS.
Ministerul Sănătăţii nu poate asigura gratuitate pentru toată populaţia şi trebuie să recunoască acest lucru, a mai spus prof. Antonescu.
Odată cu realizarea acestei investiţii prin deschiderea noului spital, MedLife îşi consolidează poziţia de lider inclusiv pe zona spitalelor. Avem în portofoliu şase spitale care acoperă cea mai largă gamă de intervenţii chirurgicale din medicina privată din România de la cele de chirurgie generală şi ginecologică la chirurgie oftalmologică, urologică, plastică, ORL, pediatrică şi mai nou ortopedică.
'Reunim în spitalele noastre 22 de săli de operaţie şi un număr de 540 de paturi, iar tehnologia de care dispunem şi înalta pregătire a personalului medical ne permit să realizăm operaţii similare celor din medicina privată europeană la noi acasă', a declarat Mihail Marcu.
Investiţia în noul spital a fost de 8,5 milioane euro. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sanador a inaugurat primul spital privat cu servicii medicale complete din România Operator de top pe piata serviciilor medicale private din Romania, Sanador a deschis primului spital clinic cu servicii medicale complete, inclusiv asistenta medicala de urgenta, dezvoltat în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.
Primul spital privat de pediatrie, inaugurat în Bucureşti Primul spital privat de pediatrie a fost inaugurat miercuri în Bucureşti, o unitate medicală ce oferă, pentru prima oară în medicina privată românească, servicii integrate de pediatrie: consultaţii de specialitate în regim de spital şi ambulatoriu, intervenţii chirurgicale, servicii de imagistică şi...
Cluj: Spitalul Clinic de Recuperare a fost preluat de CJ fără nicio datorie Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost preluat de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj fără nicio datorie, a declarat, joi, pentru AGERPRES directorul medical al unităţii sanitare, dr. Emil Bogdan.
Constanţa: Investiţie de peste 10 milioane de euro în sănătate Consiliul Judeţean Constanţa a inaugurat miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cea mai modernă Clinică de Ortopedie şi Traumatologie din România.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Inimii, Sanador oferă GRATUIT, timp de o lună, pachetul medical cardiologic (consult la medicul specialist, EKG de repaus și un set de analize de laborator) - Cele mai recente date arată că circa 6-7 milioane de români suferă de boli cardiovasculare - 60% dintre decesele din România dintr-un an sunt cauzate de afecțiuni ale inimii (conform ARPIM) - Numărul de angioplastii cu stenturi efectuate bolnavilor cardiaci la Sanador s-a dublat în prima...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.