Cele mai citite
 


SUA intenţionează să liberalizeze vânzarea 'pilulei de a doua zi'
joi, 8 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Statele Unite ale Americii ar putea decide miercuri liberalizarea vânzării fără prescripţie medicală a 'pilulei de a doua zi' tinerelor fete sub 17 ani, o perspectivă care a stârnit îngrijorarea mediilor conservatoare, informează AFP.

Pilula, care reduce riscul unei sarcini la 72 de ore după actul sexual, este în prezent vândută fetelor sub 17 ani numai pe bază de reţetă.

Compania farmaceutică Teva Pharmaceuticals a solicitat agenţiei americane pentru controlul medicamentelor, Food and Drug Administration (FDA), să modifice reglementarea pentru a permite tuturor minorilor să poată cumpăra produsul său 'Plan B One-Step' fără prescripţie medicală.

'Noi credem că acest lucru sfidează bunul simţ', a declarat Jeanne Monahan, purtătorul de cuvânt al mişcării conservatoare Family Research Council, care se opune avortului.

Apărătorii dreptului la avort speră în schimb că FDA va da undă verde. 'Sperăm că (pilula de a adoua zi) se va găsi pe rafturi între prezervative şi testele de sarcină', a spus Kirsten Moore, de la asociaţia Reproductive Health Technologies Project, citată de Washington Post.AGERPRES/(Mihaela Moise)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pilula de a doua zi va fi accesibilă în SUA fără limită de vârstă şi fără reţetă Administraţia preşedintelui american Barack Obama a anunţat că renunţă să facă apel la decizia unui judecător care a anulat limita de vârstă începând de la care americancele pot avea acces, fără reţetă, la aşa-zisa 'pilulă de a doua zi', relatează AFP.
Episcopii spanioli ar accepta o pilulă contraceptivă care să evite sarcina în urma unui viol Secretarul general al Conferinţei Episcopale Spaniole /CEE/, Juan Antonio Martínez Camino, consideră legitimă folosirea unei pilule care să evite concepţia în cazurile de viol, însă doar dacă aceasta nu provoacă un "efect de avort". Potrivit EFE, acesta a precizat că, în prezent, CEE nu ştie de existenţa...
SUA: contraceptivele gratuite contribuie la scăderea numărului de avorturi /studiu/ Furnizarea de contraceptive gratuite tinerelor care riscă să aibă sarcini nedorite a permis reducerea într-o manieră drastică a numărului de avorturi şi a cazurilor de sarcină la adolescente, potrivit unui studiu efectuat în statul Missouri (centrul SUA) şi dat publicităţii joi, informează AFP.
Administraţia Obama a făcut apel la decizia de a elimina limita de vârstă pentru pilula de a doua zi Administraţia preşedintelui american Barack Obama a făcut apel în ultima clipă, luni, la decizia unui judecător federal din New York, care la 5 aprilie a ridicat restricţiile de vârstă pentru accesul fără reţetă la pilula contraceptivă de a doua zi, conform AFP.
SUA: Alegătorii din Mississippi resping un amendament care le-ar fi putut priva pe femei de dreptul la avort Alegătorii din Mississippi au respins în cadrul unui referendum un amendament legislativ care ar fi declarat embrionul drept persoană şi le-ar fi putut priva astfel pe femeile din acest stat din sudul SUA de dreptul la avort, relatează miercuri presa locală.
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.