Cele mai citite
 


Suceava: Carantină în Căminul de bătrâni din Rădăuţi; cinci bătrâni diagnosticaţi cu TBC internaţi în spital
joi, 8 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Căminului de bătrâni din Rădăuţi a dispus limitarea accesului în instituţia socială, după ce cinci dintre cei 47 de bătrâni asistaţi social, diagnosticaţi cu tuberculoză, au fost internaţi în Spitalul Municipal din localitate.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu, a declarat miercuri pentru AGERPRES că este vorba despre patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 60 şi 92 de ani.
Popescu a precizat că s-a dispus investigarea medicală a tuturor angajaţilor, dar şi a celorlalţi asistaţi social din cămin, pentru a se stabili dacă au contractat boala.
Totodată, au fost trimise materiale sanitare şi substanţe necesare pentru dezinfecţie.
Potrivit lui Popescu, primul caz de tuberculoză înregistrat în căminul din Rădăuţi s-a înregistrat în urmă cu o lună, dar focarul s-a declarat în aceste zile, după ce numărul cazurilor de îmbolnăvire a început să crească.
Popescu a spus că DSP Suceava a recomandat conducerii Căminului să caute soluţii pentru a transfera, temporar, bătrânii în alte spaţii, având în vedere că imobilele în care sunt cazaţi, în prezent, se află în reabilitare sau renovare, iar condiţiile de locuit sunt improprii.
Adrian Popescu a precizat că DSP Suceava nu a emis autorizaţie sanitară de funcţionare Căminului de bătrâni din Rădăuţi. Instituţia socială se află în subordinea Consiliului Local Rădăuţi. AGERPRES/(AS - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Focar de tuberculoză la Centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna Şase asistaţi social din cadrul Centrului de Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 76 de ani, precum un cadru medical de 38 de ani au fost diagnosticaţi cu tuberculoză pulmonară, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava...
Suceava: Al şaselea caz de tuberculoză la Căminul de bătrâni din Rădăuţi La Căminul de Bătrâni din Rădăuţi s-a confirmat cel de-al şaselea caz de tuberculoză, după cele diagnosticate la începutul lunii decembrie a anului trecut, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Numărul cazurilor de meningită, în continuă creştere Numărul bolnavilor diagnosticaţi cu meningită acută virală în judeţ a ajuns la 232, 27 de pacienţi, cu vârsta cuprinsă între unu şi 17 ani, fiind internaţi în săptămâna 16 - 22 iulie, a declarat presei, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Carantină la gripa nouă în Centrul de reabilitare Sasca DSP Susceava a dispus intrarea în carantină a Centrului de Reabilitare Sasca, după ce doi asistaţi au fost diagnosticaţi cu gripă nouă.
Suceava: Un spital desfiinţat şi două comasate în judeţ Un spital din judeţul Suceava ar putea fi desfiinţat şi transformat în cămin de bătrâni, iar alte două spitale ar putea fi comasate, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Maternitatea Rădăuţi rămâne închisă din cauza infecţiei nosocomiale intraspitaliceşti Maternitatea Rădăuţi va rămâne închisă cel puţin până pe 5 ianuarie, din cauza infecţiei nosocomiale intraspitaliceşti constatată de inspectorii sanitari, în urma îmbolnăvirii mai multor bebeluşi şi a a unei mame, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.