Cele mai citite
 


Un german din zece scrâşneşte din dinţi din cauza stresului
joi, 8 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Stomatologie
 

Un german din zece scrâşneşte din dinţi, un fenomen (bruxism) asociat în mare parte stresului, iar numărul persoanelor afectate pare a fi în creştere, conform datelor Asociaţiei medicilor stomatologi din Germania, citate de site-ul thelocal.de.

Datele arată că persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani sunt cele mai predispuse la bruxism, în special în timpul somnului. Aceasta este vârsta când carierele profesionale devin mai stresante şi se combină deseori cu îngrijorările legate de familie.

Femeile sunt mai predispuse la a scrâşni din dinţi decât bărbaţii, relevă raportul anual al Asociaţiei medicilor stomatologi. Între 8 şi 15 la sută dintre femei scrâşnesc din dinţi, în timp ce în rândul bărbaţilor procentul este cuprins între 3 şi 10 la sută.

Din cei 1.600 de medici stomatologi chestionaţi în raport, 80 la sută au spus că au sesizat o creştere a numărului de pacienţi care suferă de bruxism, relatează Frankfurter Rundschau.

Bruxismul nu numai că afectează dantura şi lasă dureri dimineaţa la muşchii maxilarului - fără a mai menţiona faptul că poate trezi alte persoane -, dar, într-o formă cronică şi severă, poate dăuna de asemenea musculaturii maxilarului şi, unele unele cazuri, poate cauza ţiuit în urechi.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Strânsul involuntar din dinţi este un obicei nefast pentru sănătate Strânsul prea des şi intens din dinţi nu rămâne fără riscuri pentru sănătate, acest lucru fiind valabil şi în afara cavităţii bucale. Obiceiul nu are nimic de-a face cu bruxismul (scrâşnitul din dinţi) şi afectează în special persoanele stresate sau anxioase, care îşi crispează involuntar muşchii maxilarului...
Dinti strambi? Zambeste! A aparut aparatul dentar INVIZIBIL! Ai uitat sa zambesti din cauza problemelor dentare si a formei dintilor? Clinica Smile Factory a adus in Romania o procedura revolutionara pentru indreptarea si alinierea danturii: Invisalign, aparatul dentar invizibil, care iti va reaminti cum sa-ti afisezi zambetul cu bucurie si ...
Durerile de dinţi sunt legate şi de condiţiile meteorologice Variaţiile presiunii atmosferice exercită o influenţă directă asupra vizitelor la dentist - este concluzia surprinzătoare a unui studiu realizat la secţia de urgenţe dentare a spitalului din Innsbruck, relatează passionsante.be.
Dinti sensibili? Dr. Andra Custura iti spune cum ii poti ingriji acasa Sensibilitatea dentara este una din cele mai comune probleme dentare cu care se confrunta majoritatea pacientilor, dar care in acelasi timp este si foarte rar tratata. Sensibilitatea care apare este un semn clar ca exisa o problema la nivelul cavitatii bucale si al dintilor, de aceea cauza trebuie...
DINTI SANATOSI -- ZIMBET FRUMOS PARTE DIN FARMECUL ZIMBETULUI NOSTRU ESTE DATA DE CALITATEA DANTURII, DE ACEEA ODATA CU TRECEREA TIMPULUI TREBUIE SA AVEM GRIJA CUM O PROTEJAM. STOMATOLOGII POT TRATA DURERILE SI IN MULTE CAZURI, POT PREVENI PIERDEREA DINTILOR, DOAR DACA RESPECTAM SFATURILE DATE DE EI.
Parodontoza, cea mai întâlnită afecțiune cronică la români! Boala parondontală este o afecţiune cronică caracterizată prin afectarea ţesuturilor de susţinere a dinţilor și reprezintă o adevărată problemă de sănătate publică.