Cele mai citite
 


Oboseala cronica
joi, 8 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Somnul
 

 

 
 

 

 

 
Oboseala poate fi un raspuns perfect normal al organismului la suprasolicitarea fizica, la stresul emotional sau la lipsa de somn. Pe de alta parte, ea poate constitui si semnul nespecific al unei afectiuni fizice sau psihice .

 

 

De aceea , orice senzatie de oboseala care nu este ameliorata de un somn suficient si odihnitor, de o dieta echilibrata sau de un mediu fara stres si care dureaza timp de saptamani sau chiar luni, trebuie atent investigata de catre medic . Din cauza faptului ca oboseala este o acuza extrem de frecvent intalnita, sansele ca o problema mai serioasa sa fie trecuta cu vederea, sunt destul de ridicate.

De cate ore de somn am nevoie?
Aceasta nevoie variaza foarte mult de la o persoana la alta, desi se pare ca pe masura ce inaintam in varsta, "necesarul de somn " al organismului scade .

Pentru copii
Copilasii au nevoie de foarte multe ore de somn - pana la 2 ani organismul lor are nevoie in medie de 14 pana la 16 ore de somn pe zi. In timpul copilariei necesarul de somn scade, astfel incat majoritatea copiilor de varsta scolara se simt odihniti dupa 10-12 ore de somn .

Pentru adulti
Cei mai multi adulti au nevoie intre 6 si 8 ore de somn pe noapte pentru a se trezi odihniti si a putea "functiona" cum trebuie pe parcursul zilei.
S-a dovedit ca un somn bun de noapte are efecte benefice asupra organismului - creste capacitatea de concentrare si intareste sistemul imunitar (scazand implicit si riscul aparitiei anumitor boli ).
 

Articol preluat de pe www.musetel.ro

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Oboseala cronica, o problema? Stresul cotidian, factorii poluanti fizici si chimici din atmosfera, programul tot mai incarcat de la serviciu prin ore suplimentare sau necesitatea de a lucra la mai multe joburi, poluarea alimentara prin consumul de alimente tot mai bogate in E-uri si orele neregulate la care servim mesele...
Tinerețea din interior se vede în exterior - Interviu acordat de Dr. Daniela Porojan în cadrul evenimentului Forum Medic.ro, 18 aprilie 2013, Cluj-Napoca Medicina și tehnologia au făcut mari progrese în ultimul timp în ceea ce privește sănătatea – am descifrat genomul uman, ajungem la cauzele bolilor, s-au descoperit tratamentele majorității acestora... Care este legătura între sănătate și tinerețe?
Access Bars – terapia care schimba vieti! Romanii se numara printre europenii destul de multumiti de viata lor, la mijlocul clasamentului, asa cum arata studiul realizat de Eurostat privind gradul de fericire al membrilor UE. Dintre romani, cei mai multumiti sunt tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, iar pe masura ce inainteaza...
Stresul si Alimentatia Societatea moderna ne ofera foarte multe avantaje, lucruri de care nu ne putem lipsi, insa tot ea ne ofera foarte multe surse de stres, care mai devreme sau mai tarziu isi vor arata efectele negative, transformandu-ne in "persoane stresate".
Oboseala cronică este o maladie biologică şi nu psihologică (studiu) Oboseala cronică este o maladie biologică şi nu psihologică cum s-a crezut până acum, putând fi identificată prin markeri ai sângelui, conform unui studiu publicat în revista Science Advances care dă speranţe pentru crearea unui tratament mai bun, informează AFP.
Un retrovirus ar putea fi cauza sindromului de oboseală cronică Un retrovirus ar putea fi cauza sindromului de oboseală cronică, potrivit lucrărilor unui grup de cercetători americani publicate joi, care deschid calea unor tratamente pentru această boală care afectează milioane de persoane, adesea tinere, relatează AFP.