Cele mai citite
 


Alba: Zeci de copii cu nevoi speciale, spitalizaţi cu simptome de toxiinfecţie alimentară
vineri, 9 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 25 de copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alba Iulia au fost internaţi miercuri seara la secţiile de Boli Contagioase din Alba Iulia, Aiud şi Sebeş cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat, la cantina unităţii, mâncare asigurată de o firmă de catering.
Autorităţile se aşteaptă ca numărul celor internaţi să crească, deoarece peste o sută de copii au mâncat la cantina Centrului, câte 55 pe serie. Din cauza numărului mare de bolnavi, au fost internaţi copii şi la secţiile de boli contagioase din Aiud şi Sebeş, nu numai la Alba Iulia. Copiii au acuzat dureri abdominale colicative, greţuri, vomă, diaree, primind tratament de reechilibrare hidroelectrolitică, antibioterapie, antiemetice şi antispastice.
La spitalul din Alba Iulia s-a deplasat în cursul serii prefectul Ştefan Bardan şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Horea Timiş, acesta din urmă afirmând că au fost chemate cadre medicale de acasă la toate cele trei unităţi, în condiţiile în care se preconizează că în cursul nopţii vor fi şi alte spitalizări.
La rândul său, prefectul a spus că au fost luate probe atât de câtre DSP, cât şi de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, pentru a se stabili ce anume a provocat toxiinfecţia.
Copiii au mâncat în cursul zilei, printre altele, supă de pui, cartofi cu caşcaval şi maioneză.
În vara lui 2010, nouă copii şi un adult cazaţi la o pensiune de patru margarete din Munţii Apuseni s-au îmbolnăvit, fiind spitalizaţi cu toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat brânză telemea şi smântână contaminată cu E.Coli. AGERPRES/ (AS-Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Încă nouă copii din Sebeş internaţi cu toxiinfecţie alimentară Alţi nouă copii din Sebeş au fost internaţi, duminică, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, la Secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, ridicând la 30 numărul celor care au necesitat spitalizare după ce au mâncat, în urmă cu câteva zile, la o grădiniţă cu program prelungit din...
Alba: Ancheta DSP Alba a stabilit o contaminare masivă cu salmonela în cazul nuntaşilor de la Bistra Autorităţile sanitare din Alba au constatat o contaminare masivă cu salmonela în gospodăria din Bistra unde, săptămâna trecută, a fost preparată mâncarea pentru o nuntă care s-a soldat cu spitalizarea a aproximativ unui sfert dintre participanţi.
Alba: Deficienţe igienico-sanitare la grădiniţa din Sebeş unde 14 copii au suferit o toxiinfecţie alimentară O serie de deficienţe au fost constatate la controlul igienico-sanitar de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba la grădiniţa din municipiul Sebeş de unde provin cei 14 copii şi doi angajaţi internaţi, de joi, cu simptomatologie specifică toxiinfecţiei alimentare.
Alba: "Staphylococcus aureus", identificat la bucătăreasa firmei care a furnizat mâncare pentru copiii internaţi cu toxiinfecţie Bucătăreasa firmei de catering care a furnizat mâncarea pentru cei 26 de copii din Alba Iulia spitalizaţi săptămâna trecută cu toxiinfecţie alimentară era purtătoare de 'staphylococcus aureus', potrivit analizelor efectuate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
Braşov: Rezultatele finale ale analizelor DSVSA la lapte şi corn sunt negative Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov a finalizat, miercuri, analizele privind laptele, cornul şi paiele de unică folosinţă folosite de elevii şcolilor generale nr.31 din Braşov şi nr.2 din Codlea, iar acestea sunt negative, a declarat, pentru AGERPRES, directorul...