Cele mai citite
 


Belgia: Un medic din cinci este străin, recrutările din România fiind în creştere
vineri, 9 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un medic din cinci care lucrează în spitalele din Belgia este străin, iar recrutările din din ţări precum Tunisia, Liban, Portugalia şi România se înmulţesc, relatează joi Le Soir, care mai notează că, din 2007, 550 de medici români au fost recrutaţi în regatul belgian.
Penuria de medici a împins Belgia spre recrutări din alte ţări, ceea ce este o adevărată afacere, dar nu neapărat şi o soluţie, scrie publicaţia amintită.

În Belgia, importurile de 'halate albe' (medici şi infirmiere) au devenit o afacere, circa 10 firme şi agenţii specializate ocupând piaţa. În câţiva ani, sute de infirmiere şi medici au fost recrutaţi, prin aceşti intermediari, în spitale şi aziluri.

Conform unui studiu, în Belgia lucrează 8.000 de medici şi 9.200 de infimiere născuţi în străinătate, majoritatea dintre aceştia obţinându-şi diploma în regat. Estimările arată că 18% din medicii din spitalele belgiene sunt străini.

Numeroase spitale şi aziluri văd în aducerea de îngrijitori străini soluţia la penuria de astfel de specialişti cu care se confruntă. Prin urmare, recrutările din Tunisia, Liban, Portugalia sau România se înmulţesc.

Totuşi, în practică, dificultăţile sunt numeroase, printre cele mai importante numărându-se formalităţile, barierele de limbă, diferenţele culturale şi chestiunile etice. În legătură cu acest ultim aspect, Le Soir notează că Belgia a recrutat din 2007 550 de medici români, dar că, în acelaşi timp, 50 de spitale s-au închis în România.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa:'Vânătorii de medici' recrutează cadre medicale în străinătate, mai ales în România Afacerile companiilor private din Franţa care recrutează medici străini înfloresc, fiind vizaţi în general specialiştii din Est şi, mai ales, cei din România, comentează publicaţia Lunion presse, în ediţia sa de sâmbătă.
Românii care au călătorit în străinătate în 2015 au realizat plăţi cu cardul în valoare de 5,3 miliarde de lei (studiu) Românii care au călătorit în străinătate anul trecut au realizat plăţi cu cardul în valoare de 5,3 miliarde de lei şi au retras de la bancomate peste 3 miliarde de lei, potrivit unui studiu privind tendinţele şi dezvoltarea turismului global, remis luni AGERPRES.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Peste o treime dintre românii care cumpără vacanţe în străinătate nu fac asigurare storno; 80% au asigurări de sănătate(studiu) Peste o treime dintre românii care cumpără vacanţe în străinătate (35%) nu îşi fac asigurare storno, riscând astfel să nu îşi recupereze banii dacă nu mai pot merge în concediu din cauza unor probleme personale, se arată într-un studiu realizat de o agenţie de turism online, remis miercuri AGERPRES.
România, sursă majoră de medici stomatologi pentru Franţa Peste o treime din noii dentişti care îşi exercitau meseria în Franţa în 2014 au fost formaţi în străinătate, în special în România, Spania şi Portugalia, cifră în creştere faţă de 2013, a constatat recent Ordinul naţional al chirurgilor-dentişti din Franţa, potrivit publicaţiei franceze Le Figaro.
Suceava: Servicii medicale în străinătate de peste 7,5 milioane lei decontate în 2015 de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a decontat, în cursul anului trecut, peste 7,2 milioane lei pentru servicii medicale oferite asiguraţilor în state ale Uniunii Europene, a declarat joi, într-o confeinţă de presă, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.