Cele mai citite
 


Bazac promite că poliţia îi va verifica pe cei aflaţi în concedii medicale
sâmbătă, 12 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că de la 1 ianuarie va aplica modelul italian în privinţa celor care sunt în concediu medical.
'Am de gând să fac un lucru extrem de clar în legătură cu concediile medicale pentru că medicii care dau concediile medicale sunt în reţeaua Ministerului Sănătăţii. Cei care fac dosare de pensionare pe caz de boală, din păcate nu sunt sub jurisdicţia Ministerului Sănătăţii. În legătură cu concediile medicale care sunt evaluate în acest moment la peste un miliard de lei anual, bani pe care îi plătim din fondul asigurărilor de sănătate cred că aici trebuie gândită o cu totul altă strategie. Şi din păcate sau din fericire am să folosesc modelul italian, unde lucrurile sunt extrem de clare şi transparente. Cine este în concediu de boală este fie internat într-un spital, fie este bolnav la domiciliu', a spus ministrul.

Bazac a arătat că dacă respectiva persoană nu se află într-una dintre cele două situaţii, atunci probabil că ceva nu este în regulă şi că acest lucru va fi penalizat.
'În Italia poliţia face aceste controale. Dacă este internat în spital este în evidenţa unui spital, dacă nu îl găseşte acasă în perioada concediului se anulează concediul şi plăteşte o amendă. Acest lucru îl voi implementa şi în România de la 1 ianuarie', a precizat ministrul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Peste 31.000 de certificate medicale au fost eliberate în prima jumătate a acestui an Peste 31.000 de certificate de concediu medical au fost eliberate în judeţul Arad în primele şase luni ale acestui an.
Concedii medicale doar pentru cei bolnavi Ministerul Sănătăţii va modifica sistemul de acordare a concediilor medicale începând de luna viitoare, se arată într-un comunicat remis presei miercuri.
Certificate medicale pentru boli fictive, anulate Botoşani, 14 aprilie /Agerpres/ - Şase certificate medicale în baza cărora un fost director de instituţie publică a obţinut în mod ilegal concedii medicale au fost anulate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi Colegiul Medicilor.
Aproximativ 100 de medici, sancţionaţi pentru nereguli la acordarea concediilor medicale Peste 800 de medici care au încheiat convenţii privind eliberarea certificatelor de concediu medical şi 74 de beneficiari de concedii medicale au fost verificaţi în perioada 14 iunie-9 iulie, cu această ocazie fiind sancţionaţi peste 100 de medici.
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.
Olt: Concedii medicale de 450.000 de lei de la începutul anului Angajaţii din judeţul Olt, atât de la stat cât şi de la privat, au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, cu peste 2.000 de concedii medicale mai puţin decât în primele două luni ale anului trecut, dar mai costisitoare, sumele totale plătite în 2010 drept concedii medicale ridicându-se...