Cele mai citite
 


Buzău: Persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora - fără indemnizaţii la final de an
vineri, 9 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul Constantin Boşcodeală a anunţat joi că persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora vor rămâne fără indemnizaţii din luna decembrie.
'De la Guvern a fost alocată suma necesară doar pentru municipiul Buzău, 2.820.000 de lei, dar Direcţia de Finanţe a decis ca o parte din această sumă să fie dirijată către alte localităţi buzoiene care se confruntau cu situaţii similare', a declarat primarul municipiului Buzău în cadrul unei conferinţe de presă.
Boşcodeală susţine că anul viitor problema se va acutiza.
'În ciuda faptului că toţi parlamentarii de Buzău, indiferent de culoarea politică, au făcut amendamente identice, prin Bugetul de stat a fost alocată doar suma de 14 milioane de lei, faţă de 32 de milioane de lei, mai puţin de jumătate din necesar', a mai spus Constantin Boşcodeală care crede că 'însoţitorii persoanelor cu handicap sunt angajaţi ai statului şi nu ai primăriei, la fel ca şi profesorii şi medicii din cabinetele şcolare, deci guvernului îi revine sarcina să îi plătească'.
În Buzău sunt aproape 800 de persoane cu handicap şi însoţitorii acestora care beneficiază de indemnizaţii. AGERPRES/(AS-Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Bugetul asistenţei sociale, în creştere cu 10 procente Buzău, 10 ian /Agerpres/ - Bugetul destinat asistenţei sociale în judeţul Buzău pe anul 2011 este cu 10 milioane de lei mai mare decât în anul precedent, în creştere cu aproape 10 la sută.
Giurgiu: Campanie pentru dezvoltarea toleranţei faţă de persoanele cu handicap Doi tineri cu dizabilităţi fizice din Giurgiu au fost alături pentru o zi de elevii de gimnaziu din cadrul şcolii nr. 6 din municipiul Giurgiu în campania lansată de Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic (ASCHF) din România în unităţi şcolare în vederea dezvoltării toleranţei şi atenţiei...
Buzău:Psihologul a susţinut în instanţă că a avut un rol formal în eliberarea certificatelor ilegale de handicap de la Prahova La Tribunalul Buzău au avut loc joi noi audieri în dosarul în care fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, a fost trimisă în judecată, alături de alte 12 persoane, în dosarul certificatelor de handicap eliberate fraudulos la Prahova.
Buzău: Nereguli la dosarele a jumătate dintre persoanele cu dizabilităţi O comisie mixtă formată din inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au verificat prin sondaj aproape 800 de persoane cu dizabilităţi din 14 localităţi, aproape jumătate dintre dosare prezentând diverse nereguli.
LAPHR: Persoanele cu handicap trebuie să beneficieze de tratament balnear gratuit Bucureşti, 11 febr /Agerpres/ - Persoanele cu handicap trebuie să beneficieze de tratament balnear gratuit, pe baza recomandării medicului de specialitate, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Ligii pentru Apărarea Persoanelor cu Handicap din România (LAPHR), Luminiţa Gheorghiu, care a propus un...