Cele mai citite
 


Cluj: Campanie a UNICEF pentru ameliorarea condiţiilor de viaţă ale copiilor marginalizaţi
vineri, 9 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţa din România a Fondului pentru Copii al Naţiunilor Unite (UNICEF) desfăşoară la Cluj-Napoca, până în 31 decembrie, o campanie de strângere de fonduri destinate ameliorării condiţiilor de viaţă ale copiilor marginalizaţi din ţara noastră.
În cadrul campaniei, echipe de mesageri ai organizaţiei prezintă programul "Prietenii UNICEF", în faţa unor sucursale ale BRD - Groupe Societe Generale şi doresc să îi convingă pe clienţii băncii să contribuie cu o donaţie lunară la schimbarea vieţii copiilor defavorizaţi. Membrii echipelor pot fi recunoscuţi după uniforma şi legitimaţia cu însemnele UNICEF. Ei oferă cereri de plată programată clienţilor BRD care doresc să devină Prieteni ai UNICEF.
Orice persoană sau firmă care deţine un cont curent deschis la BRD poate contribui cu o astfel de donaţie, iar transferul bancar se face automat, fără niciun comision pentru client şi pentru organizaţie. Un sprijin mic financiar, dar constant, poate ajuta copiii vulnerabili să crească sănătoşi, să fie protejaţi împotriva violenţei şi abuzului sau să aibă acces la educaţie, spune UNICEF.
Suma de 15 lei înseamnă hrana pentru un copil subnutrit pentru trei zile, sau preţul unui ghiozdan pentru un şcolar care ar dori să meargă la şcoală. Cu zece lei se pot imuniza trei copii împotriva unor boli mortale, precum poliomelită, pojar, tetanos şi tuberculoză.
UNICEF România şi-a început activitatea în anul 1991 şi colaborează cu Guvernul şi cu organizaţii neguvernamentale.
În 2010, UNICEF a avut un buget de peste 2,2 milioane de dolari, din care 55% au reprezentat fonduri strânse la nivel local.
Peste două milioane de donatori lunari sprijină în acest moment proiectele UNICEF, la nivel global. AGERPRES/(AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie pentru femeile însărcinate şi copiii defavorizaţi din mediul rural Campania de strângere de fonduri ''Mame bune, copii sănătoşi'' a fost lansată joi, de World Vision România, cu scopul de a susţine şi extinde programul de îmbunătăţire a stării de sănătate şi nutriţie a femeilor însărcinate şi a copiilor defavorizaţi din mediul rural
Cluj: Campanie de responsabilizare şi informare asupra virusului HIV Organizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj-Napoca (OSF) desfăşoară, între 29 noiembrie şi 3 decembrie, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi consecinţele infecţiei cu acesta, a anunţat luni OSF.
Campanie UNICEF pentru ajutorarea copiilor cu malnutriţie severă din regiunea africană Sahel Reprezentanţa UNICEF în România lansează campania online de strângere de fonduri intitulată "Foamete în regiunea Sahel", pentru a ajuta peste un milion de copii cu malnutriţie severă din această regiune din Africa de Vest.
SCJU Cluj lansează o campaie de strângere de fonduri Conducerea spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj-Napoca a lansat luni o campanie prin care se doreşte strângerea unei sume de bani pentru achiziţionarea de echipamente performante necesare secţiilor de terapie intensive.
Cluj: Campanie de responsabilizare socială anti SIDA Organizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj-Napoca (OSF) derulează, în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie, o campanie de responsabilizare socială anti SIDA, în scopul prevenirii şi combaterii infecţiei cu virusul HIV.
Cluj: Campanie a studenţilor farmacişti de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF) din Cluj-Napoca a început, luni, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi a consecinţelor infecţiei cu acesta.