Cele mai citite
 


Comsiile de buget ale Parlamentului au aprobat, fără amendamente, bugetul Ministerului Sănătăţii
vineri, 9 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul Ministerului Sănătăţii pentru 2012, de 5,470 miliarde lei, în uşoară creştere faţă de anul acesta, a fost aprobat, joi, de comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Bugetul Sănătăţii, care reprezintă aproximativ 4% din PIB, a fost aprobat, fără amendamente, cu 20 de voturi favorabile şi 17 împotrivă.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a arătat că bugetul este structurat pe prudenţă şi responsabilitate.
"Ideal ar fi să avem 5% din PIB, dar trebuie să ţinem seama de posibilităţile reale ale ţării", a spus ministrul în cadrul audierilor.
Ladislau Ritli a precizat, totuşi, că ministerul poate realiza cu bugetul aprobat obiectivele prioritare.
"Am obţinut o sumă mai mare (n.r. faţă de anul trecut). Astfel, dorim să realizăm mai multe proiecte, respectiv Programul Naţional de Sănătate, anumite tipuri de programe s-au mărit, alte elemente sunt lărgirea reţelei de asistenţi comunitari şi mediatori sanitari, programe derulate de Banca Mondială şi unde sunt sume nerambursabile. Un capitol foarte important este plata contribuţiei la Casa de Asigurări pentru pensionari care au venituri mici sub 740 de lei. Acest buget poate să asigure asistenţa cel puţin la nivelul anului precedent, cu aceste obiective în plus. Putem să realizăm o serie de obiective prioritare ale Ministerului Sănătăţii", a spus ministrul.
El a subliniat şi intenţia MS de a perfecta sistemul de asistenţă de urgenţă prin dotarea cu ambulanţe şi cu elicoptere SMURD.
"La investiţii sumele nu sunt niciodată suficiente, dar noi ne bazăm pe veniturile proprii, există sume mari neîncasate din clawback-ul vechi şi rectificarea de buget care sperăm că va fi favorabilă Ministerului Sănătăţii", a mai adăugat ministrul Sănătăţii.
Prezent la şedinţa comisiilor de buget, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, a subliniat că anul 2011 se va încheia fără arierate.
"Conform definiţiei arieratelor şi anume plăţi întârziate cu maxim 90 de zile peste termenul legal de plată, Casa Naţională de Asigurări pe prognozele noastre şi din discuţiile avute cu Ministerul de Finanţe anticipăm că vom încheia anul acesta cu arierate zero. Este criteriul structural din angajamentul cu FMI şi arieratele la sfârşitul anului vor fi zero, deci nu vor greva bugetul de anul viitor", a spus Duţă.
De asemenea, comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat bugetul pe 2012 al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, cu 21 de voturi pentru şi 17 împotrivă.
Bugetul CNAS pentru anul 2012 este de peste 17 miliarde de lei. AGERPRES/(A, AS-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Comisiile reunite de sănătate: Bugetele MS şi CNAS pentru 2016, avizate favorabil Comisiile de sănătate ale Parlamentului au avizat favorabil vineri bugetul Ministerului Sănătăţii şi pe cel al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe anul 2016, cu majoritate de voturi.
Comisiile de buget-finanţe: Bugetele MS şi CNAS pe 2016, adoptate Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au adoptat duminică, fără amendamente, bugetul Ministerului Sănătăţii şi pe cel al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe anul 2016, cu majoritate de voturi.
MS: Decontarea tratamentelor pentru cele 38 de victime din Colectiv - deblocată Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti a finalizat, cu sprijinul CNAS şi al Ministerului Sănătăţii, verificările în cazul celor 38 de victime ale incendiului de anul trecut din clubul Colectiv, ale căror tratamente fuseseră invalidate la decontarea către spitale.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Comisiile parlamentare de specialitate au votat, în unanimitate, creşterea bugetului Ministerului Sănătăţii la 5% din PIB Comisiile de specialitate ale Parlamentului au votat, joi, în unanimitate, majorarea bugetului Ministerului Sănătăţii la 5% din PIB şi au acceptat toate cele 128 de amendate depuse de senatori şi deputaţi.