Cele mai citite
 


Descinderi în centrul Iaşiului într-un laborator medical clandestin
vineri, 9 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un laborator clandestin în care se producea 'Cicatrol', unguent folosit în tratamentul arsurilor, a fost descoperit, joi, de ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, în urma unei descinderi efectuate într-un imobil din centrul Iaşiului.
În timpul descinderilor efectuate pe strada Sf. Sava, a fost prins în flagrant un bărbat de 35 de ani, care şi-a construit un laborator clandestin în cadrul căruia, în lipsa unor condiţii minime de igienă, prepara mai multe amestecuri de diferite substanţe pe care ulterior le ambala şi comercializa cu titlul de 'medicamente' pentru o gamă largă de afecţiuni.
Bărbatul îşi racola clienţii pe Internet, prin intermediul mai multor site-uri. Printre preparate au fost identificate un număr de 40 de cutii de creme cu inscripţia "Cicatrol", 200 etichete cu aceeaşi inscripţie, precum şi circa 400 de cutii pregătite în vederea ambalării.
De asemenea, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor un număr de 153 de flacoane cu diferite lichide având etichete de prezentare ca tincturi de plante pentru diverse afecţiuni. În acelaşi laborator au fot identificate şi confiscate 109 recipiente unde erau depozitate în condiţii improprii mai multe soluţii şi substanţe folosite ca ingrediente în vederea preparării aşa-ziselor medicamente.
"Facem precizarea că medicamentul 'Cicatrol' a fost înregistrat de către SC Antibiotice SA Iaşi, aceasta fiind titularul mărcii. În prezent acest produs este în curs de autorizare de către Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale. În cauză se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de 'contrafacere unei mărci' şi 'punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate'", a declarat comisarul şef Petru Bălteanu, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor.
Cicatrol, este un unguent folosit pentru tratarea arsurilor, descoperit şi preparat de doctorul farmacist Nicolae Oiţă, de la Spitalul Militar din Iaşi, la începutul anilor 1980. După moartea acestuia, au apărut dispute privind reţeta şi comercializarea acestuia, motiv pentru care medicamentul a fost retras de pe piaţă. AGERPRES/(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Reprezentanţii companiei 'Antibiotice' anunţă că îl vor da în judecată pe medicul Cîrstoveanu Compania Antibiotice SA intenţionează să-l dea în judecată pe medicul Cătălin Cîrstovanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii M.S. Curie din Bucureşti, după declaraţiile acestuia referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse...
Medicamente contrafăcute de peste 50 de milioane de dolari, confiscate în urma unei operaţiuni a Interpol O vastă operaţiune la nivel mondial împotriva traficului de medicamente false a permis arestarea a 393 de suspecţi şi confiscarea a milioane de produse potenţial periculoase de o valoare estimată de 53 de milioane de dolari (46,8 milioane de euro), a anunţat joi Interpolul, citat de AFP.
Iaşi: Nereguli depistate de autorităţi în privinţa programului 'Laptele şi cornul' Mai multe nereguli au fost depistate de autorităţile ieşene în timpul unor verificări efectuate în unităţile de învăţământ în urma unui ordin emis de Prefectului judeţului Iaşi, Marian Grigoraş.
Antibiotice Iaşi a decis înfiinţarea unei reprezentanţe în Vietnam pentru dezvoltarea afacerilor în Asia de Sud-Est Compania ieşeană Antibiotice a decis înfiinţarea unei reprezentanţe în Vietnam, în condiţiile în care exporturile sale au atins, anul trecut, 22,98 milioane de dolari, în creştere cu 7% raportat la 2014, iar profitul brut a ajuns la 32 de milioane de lei, mai mare cu 23% comparativ cu profitul estimat...
Profitul Antibiotice Iaşi a scăzut în 2015 cu 12,71%, la 27,18 milioane lei Antibiotice Iaşi a înregistrat, în 2015, un profit net de 27,18 milioane de lei, cu 12,71% mai mic faţă de cel consemnat în anul anterior, conform informaţiilor financiare ale companiei remise, luni, Bursei de Valori Bucureşti.
Iaşi: Anchetă demarată după ce în Vinerea Mare a fost descoperit un craniu uman Un craniu uman a fost descoperit în subsolul unui bloc din cartierul CUG din Iaşi, susţin reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Iaşi, care afirmă totodată că o anchetă a fost demarată pentru stabilirea identităţii persoanei şi modului cum a murit aceasta.