Cele mai citite
 


Fundaţia "Academician Marin Voiculescu" a acordat premiile de excelenţă
vineri, 9 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia "Academician Marin Voiculescu" a acordat miercuri premiile de excelenţă pe anul 2011.
Preşedintele fundaţiei, prof. dr.Mihai Voiculescu, a subliniat în deschiderea ceremoniei că fundaţia păstrează tradiţia începută în urmă cu şapte ani de a decerna premii corpului medical, atât de încercat în ultima vreme.
'A fost dorinţa tatălui meu care era preocupat de educaţie, promovarea tineretului şi pentru acordarea de sprijin persoanelor cu resurse mai modeste', a declarat pentru AGERPRES prof. dr.Mihai Voiculescu.
Au fost premiate personalităţi ale lumii medicale cu contribuţii importante în progresul medicinei româneşti: prof. dr. Ladislau Ritli, ministrul Sănătăţii, Irina Marin Cajal, prof.dr. Alexandru Oproiu, prof. dr. Daniela Bartoş, fost ministru al sănătăţii, Eugen Nicolăescu, fost ministru al sănătăţii, dr.Laura Iliescu, Raluca Bobeică, dr.Alexandru Bărbos şi asistenta medicală Mirela Miu.
Premiile au fost înmânate de personalităţi remarcabile ale vieţii culturale şi politice româneşti: Mariana Nicolesco, Mircea Ionescu Quintus, Ecaterina Andronescu, Petre Roman, Călin Popescu-Tăriceanu.
Prof.dr. Daniela Bartoş, fost ministru al sănătăţii, a evidenţiat faptul că medicii sunt cei care se luptă pentru viaţă şi uneori în condiţii vitrege, cum se întâmplă în această perioadă.
'Din păcate, există o problemă în ceea ce priveşte cadrele care vor rămâne şi care sunt din ce în ce mai puţine pentru că au fost îndemânate să plece din ţară', a spus Bartoş.
Eugen Nicolăescu, fost ministru al sănătăţii, care a venit din afara sistemului, a subliniat că pentru prima dată, în anul 2008, România a fost pe primul loc în ceea ce priveşte iniţierea programului de evaluare a stării sănătăţii populaţiei, program pe care acum îl desfăşoară şi alte ţări, respectiv Finlanda, Portugalia, Australia şi Emiratele Arabe, dar pe care România l-a abandonat în anul 2009. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Corlăţean: Voi propune primului ministru ca România să acorde asistenţă medicală cetăţenilor ucraineni Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat sâmbătă că va propune în Guvern ca România să se implice în acordarea rapidă de asistenţă medicală de specialitate în spitalele româneşti cetăţenilor ucraineni răniţi, personal militar sau civil.
Nicolăescu:Secretarul de stat pentru asistenţă medicală trebuie să operaţionalizeze programul de cancer până la finele lunii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri la dezbaterea în Comisiile reunite de buget-finanţe a bugetului MS că secretarul de stat pentru asistenţă medicală a fost însărcinat să revizuiască până la finele lunii februarie programul naţional de oncologie şi să-l reaşeze pe principii care...
Ebola: Asistenta medicală franceză repatriată din Liberia, supusă unui 'tratament experimental' Tânăra asistentă medicală franceză, voluntar al organizaţiei Medecins sans Frontieres (MSF), care a contractat virusul Ebola în Liberia, a fost internată într-un spital militar din Franţa, unde este supusă unui 'tratament experimental', a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Marisol Touraine, citată de...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Arad: Ministrul Ladislau Ritli a inaugurat oficial Spitalul Orăşenesc din Ineu Arad, 9 mar /Agerpres/- Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a efectuat vineri, o vizită de lucru în judeţul Arad, prilej cu care a inaugurat oficial Spitalul Orăşenesc din Ineu.
O asistentă medicală a fost surprinsă pe Skype în timp ce fura O asistentă de la maternitatea spitalului Epworth din Australia şi-a pierdut locul de muncă după ce a fost surprinsă furând bani de la un cuplu. Incidentul a fost surprins pe Skype de tatăl păgubitului, informează DPA.