Cele mai citite
 


Gorj: Începe campania de depistare a cancerului de col uterin
sâmbătă, 12 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La sfârşitul acestei luni, în judeţul Gorj, va începe programul naţional de depistare a cancerului de col uterin.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, programul vizează femeile cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani, predispuse să dezvolte o formă de cancer de col uterin. Se intenţionează astfel depistarea în fază incipientă a cancerului de col uterin, boală care plasează România pe locul I în Europa în ce priveşte mortalitatea.

'Toate femeile cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani pot intra în acest program. Însă, în prealabil, trebuie să obţină o trimitere de la medicul de familie pentru efectuarea testului Babeş-Papanicolau. Medicii de familie trebuie să ştie că femeile pe care le trimit să facă testul trebuie consiliate înainte, serviciul fiind decontat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Astfel, pentru fiecare persoană, un medic de familie va primi 8 lei - 3 lei pentru consiliere şi încă 5 lei dacă persoana consiliată face efectiv testul. Şi cabinetele medicale ginecologice vor beneficia de decontări din partea CJAS Gorj, pentru fiecare persoană înscrisă în program primind 150 lei', a precizat Elena Sfârlează, directorul adjunct al DSP Gorj.

În prezent, DSP Gorj este în proces de selectare a cabinetelor medicale care au dotarea corespunzătoare pentru a intra în acest program.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ion Bazac: Programul de vaccinare anti-HPV va fi oprit Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea anti-HPV va fi oprită şi va fi lansat un program de screening la nivel naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin. (Sursa: Agerpres)
Timiş: Spitalul CF Timişoara a intrat în subprogramul de depistare precoce a cancerului de col Spitalul Clinic CF Timişoara a intrat în subprogramul naţional de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin, după Spitalul Judeţean şi cel Militar de Urgenţă.
Dr. Szabo Bela: Examenul Babeş-Papanicolau ar trebui să fie obligatoriu, cum e în Occident Şeful Clinicii de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor doctor Szabo Bela, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că dat fiind numărul tot mai mare de cazuri de cancer de col uterin, s-ar impune introducerea obligativităţii examenului Babeş-...
Bihor: Doar 6,12% din femei au beneficiat de programul naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin Oradea, 2 mar /Agerpres/- Procentul femeilor bihorence care şi-au efectuat, în ultimii trei ani, testul de depistare precoce a cancerului de col uterin prin programul naţional finanţat de Ministerul Sănătăţii este de doar 6 %, a anunţat Daniela Rahotă, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică...
Mureş: Suplimentare de fonduri pentru programul de screening gratuit al cancerului de col uterin Reţeaua de screening pentru cancerul de col uterin a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a primit fonduri suplimentare pentru alte 2.500 de teste Babeş-Papanicolau, care vor fi utilizate până la sfârşitul acestui an, a anunţat miercuri Biroul de Presă al SCJU Târgu Mureş.
SCJU Târgu Mureş continuă programul gratuit de screening pentru cancerul de col uterin Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Mureş a anunţat miercuri că va continua şi în acest an programul gratuit de screening pentru cancerul de col uterin, având disponibile peste 5.000 de teste pentru depistarea precoce a acestei afecţiuni.