Cele mai citite
 


Hunedoara: Sală de kinetoterapie şi microbuz pentru copiii cu dizabilităţi din Valea Jiului
vineri, 9 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Copiii cu dizabilităţi din oraşele Văii Jiului, înscrişi în activităţile Centrului de zi 'Casa Pollicino' din Petroşani, se pot bucura, de joi, de o sală de kinetoterapie şi spaţii renovate pentru activităţi didactice, dar şi de un microbuz adaptat pentru transportul acestui gen de persoane, noile facilităţi fiind puse în practică cu sprijinul Fundaţiei Enel Cuore, care a donat 75.000 de euro pentru realizarea acestui proiect.
'Achiziţia unui mijloc de transport multifuncţional, echipat corespunzător pentru transportul copiilor cu dizabilităţi, este o adevărată necesitate în Petroşani. Distanţele dintre diferitele localităţi unde locuiesc beneficiarii Casei Pollicino, precum şi iernile grele din Valea Jiului, constituie uneori o barieră în utilizarea facilităţilor', se arată într-un comunicat al Fundaţiei Enel Cuore, remis AGERPRES.
Noul microbuz are o capacitate de 9 locuri, platformă şi treaptă specială de acces, dar şi un sistem de iluminare specific pentru transportul persoanelor cu dizabilităţi şi va asigura o continuitate în tratamentul de recuperare a copiilor cu probleme de sănătate.
În cadrul proiectului derulat în Valea Jiului a fost încheiat un acord între Spitalul de Urgenţă şi Primăria Petroşani, astfel că noua sală de kinetoterapie va putea fi folosită şi pentru recuperarea pacienţilor internaţi la secţiile de ortopedie şi de pediatrie ale unităţii medicale.
Casa Pollicino a fost înfiinţată în anul 2008, cu sprijinul Fundaţiei Comitatul Pollicino Belluno din Italia, ca un centru de zi pentru copii cu dizabilităţi din zona Văii Jiului, în cadrul proiectului fiind cuprinşi, până acum, peste 40 de copii. AGERPRES/(AS-Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Centru de zi pentru copii cu sindromul Down, prin finanţare europeană Copiii şi tinerii cu sindromul Down din Oradea vor avea, în martie 2012, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene, care va fi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Bacău : Copii cu dizabilităţi din patru comune sărace ale judeţului beneficiari ai terapiei prin artă Copiii cu dizabilităţi din comunele băcăuane Vultureni, Stănişeşti, Podu Turcului şi Motoseni, situate în zona cea mai săracă a judeţului, beneficiază de un program de terapie prin artă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Gabriela Achihăi, preşedinta Fundaţiei pentru Sprijin Comunitar Bacău, organizaţie...
Galaţi: Peste 3 milioane de lei pentru copiii cu dizabilităţi, la Spitalul Sf.Ioan Proiectul 'Modernizarea şi extinderea Centrului Multifuncţional de Recuperare Kids Galaţi', în valoare de peste 3,4 milioane lei, a fost lansat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Sf.Ioan' din Galaţi, a declarat joi pentru AGERPRES directorul spitalului, Victoriţa Ştefănescu.
Peste 900 de copii şi tineri cu dizabilităţi, ajutaţi să aibă acces la educaţie, locuri de muncă şi recuperare Peste 900 de copii şi tineri cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale au fost ajutaţi să aibă acces la educaţie şi locuri de muncă, precum şi la servicii de recuperare printr-un proiect desfăşurat în perioada 2010 - 2013 de World Vision Romania, proiect care a ajuns la final.
Hunedoara: Episcopia Devei a donat mai multe aparate medicale secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Episcopia Devei şi Hunedoarei a donat marţi secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva mai multe echipamente medicale performante, sumele necesare pentru achiziţionarea acestora fiind strânse din donaţii ale credincioşilor şi sponsorizări.