Cele mai citite
 


Întâlnire cu pacienţii seropozitivi, la Galaţi
vineri, 9 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a organizat, joi, la Galaţi, cea de-a XIII-a întâlnire cu pacienţii seropozitivi, în cadrul proiectului ''Ia-ţi tratamentul! Bucură-te de viaţă!", inaugurat în decembrie 2009, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al UNOPA, Iulian Petre.
Potrivit acestuia, proiectul are ca scop facilitarea comunicării dintre pacienţii seropozitivi, medici, psihologi şi asociaţii de profil.
La întâlnire au participat peste 50 de persoane seropozitive din judeţul Galaţi, medici infecţionişti, psihologi, reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi şi ai autorităţilor locale implicate.
Temele abordate în cadrul întâlnirii au fost moderate de Iulian Petre şi au inclus tratamentul infecţiei HIV, accesul la tratament, creşterea calităţii vieţii, egalitatea de şanse, integrarea în comunitate, protecţia socială şi oportunităţile de angajare.
În judeţul Galaţi sunt înregistraţi la Spitalul de Boli Infecţioase 307 pacienţi seropozitivi dintre care 15 cazuri numai în 2011. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiectul 'Ia-ţi tratamentul! Bucură-te de viaţă' a continuat la Piatra Neamţ Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) continuă proiectul ''Ia-ţi tratamentul! Bucură-te de viaţă!'', inaugurat în decembrie 2009, care are ca scop facilitarea comunicării dintre pacienţii seropozitivi, medici, psihologi şi asociaţii de profil.
Streinu Cercel: În ultimii ani a crescut transmiterea HIV prin folosirea drogurilor injectabile Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, a atras atenţia marţi asupra faptului că a crescut transmiterea prin folosirea drogurilor injectabile în ultimii ani.
Susţine, Implică-te, Dăruieşte, Acceptă! “Am dreptul la o viaţă normală!” Marginalizare, stigmatizare, respingere – sunt câteva dintre atitudinile încă frecvente în societate faţă de persoanele infectate cu virusul imunodeficienţei umane dobândite, adică cu HIV. Iar când vine vorba despre angajarea lor pe piaţa muncii, situaţia este cu adevarat tristă. În România,...
Galaţi: Valul de imigranţi, adus în discuţie la o dezbatere despre infecţia HIV Valul de imigranţi care doresc să se stabilească în Europa a fost adus în discuţie, marţi, în cadrul dezbaterii 'Infecţia HIV - problematica şi aspecte medico-sociale', care a reunit, la Galaţi, medici din localitate şi din Brăila, alături de reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor...
Galaţi: Spitalul de Boli Infecţioase are vaccin antirabic doar pentru două luni Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi a primit aproximativ 200 de doze de vaccin antirabic, care îi ajunge pentru cel mult două luni, a declarat directorul medical al unităţii sanitare, Mihaela Ganea.
Galaţi: A fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră în judeţ Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o femeie de 56 ani, din mediul rural, cu o infecţie cu virusul AH1PDM09, a declarat marţi, presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea...