Cele mai citite
 


Nicolae Bănicioiu (PSD): Reforma sistemului de sănătate publică se face cu banii cetăţenilor
vineri, 9 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PSD, Nicoae Bănicioiu, critică reforma sistemului de sănătate publică şi atrage atenţia că prin introducerea sistemului de coplată Guvernul descurajează comportamentul raţional şi responsabil menit să păstreze starea de sănătate a cetăţenilor.
''Pe 30 noiembrie a fost publicată în Monitorul Oficial Legea 220/2011 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prin care este introdusă coplata pentru unele servicii medicale, prin intermediul unui 'tichet moderator pentru sănătate'. Suma maximă pe care o poate plăti un asigurat într-un an este a 12-a parte din venitul lui net anual. Cu alte cuvinte, în decursul unui an, un român va putea beneficia de servicii 'gratuite' de sănătate, numai după ce va fi plătit pentru vizitele la medical de familie şi analize salariul pe o lună'', explică deputatul social-democrat într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.
El spune că noua lege va spori birocraţia şi va îngreuna traiul oamenilor ''care vor fi nevoiţi să umble după ei cu fluturaşii de salariu sau cu taloanele de pensie de fiecare dată când merg la medic'' şi adaugă că ''scoaterea banilor din buzunar pentru o simplă vizită la medic'' va avea un singur efect - amânarea controlului medical.
Referindu-se la prevederea potrivit căreia banii vor fi folosiţi pentru întreţinerea unităţii sanitare şi pentru cumpărarea de produse sanitare, Bănicioiu subliniază că sumele rezultate din coplăţi nu vor ajunge la medici.
''Cred cu tărie că sistemul de sănătate publică din România are nevoie de întărirea medicinei de prevenţie, pentru că în fiecare an creşte numărul bolnavilor de diabet şi al celor care suferă de hipertensiune, afecţiuni a căror apariţie poate fi prevenită şi evitată. Costurile ar fi reduse şi sănătatea românilor mult mai bine protejată'', adaugă Bănicioiu.
Deputatul PSD acuză ''clica PDL-istă'' că aplică măsuri de austeritate numai în defavoarea poporului şi afirmă că, dacă nu ar exista licitaţii ''trucate'' în spitale şi dacă în loc de ''protejarea puterii'' s-ar angaja manageri care să gestioneze în mod legal, corect şi responsabil bugetele unităţilor medicale, populaţia României ar beneficia un sistem de sănătate funcţional.
"Cetăţeanul român, care deja plăteşte contribuţia la sănătate şi care trebuie să se chinuie să trăiască decent într-o ţară în care nivelul de trai este mult sub media europeană, nu va fi preocupat de monitorizarea sănătăţii sale atâta vreme cât acest lucru costă bani'', conchide Nicolae Bănicioiu.AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
FSSR: Susţinem măsurile de reformă a sănătăţii, însă introducerea sistemului de coplată este prematur Introducerea coplăţii în sistemul de sănătate este prematură, se arată într-un comunicat al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România /FSSR/ remis, marţi, AGERPRES.
CMR: Coplata va lăsa pacienţii fără acces la serviciile medicale Colegiul Medicilor din România (CMR) şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) îşi manifestă dezacordul faţă de adoptarea Legii nr. 220/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (Legea coplăţii), se arată într-un...
Deputatul PSD Florian Popa: Sistemul de sănătate trebuie reformat Sistemul de sănătate trebuie reformat, el trebuie să ducă la realizarea unor condiţii de tratament cu totul altele decât cele existente în prezent, a afirmat, luni, deputatul PSD Florian Popa, la dezbaterile pe marginea moţiunii simple pe domeniul Sănătăţii.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Bănicioiu: PSD nu susţine introducerea coplăţii în sistemul sanitar Partidul Social Democrat nu va susţine introducerea unui nou impozit - coplata în sistemul sanitar - măsură care 'demonstrează falimentul cotei unice', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, liderul tinerilor social-democraţi.
Gorghiu, despre proiectul privind prevenţia: Nimeni nu o să aplice o lege dacă nu ai sistemul pregătit Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că sistemul sanitar nu este pregătit pentru legea prevenţiei, însă a arătat că acest proiect nu este de imediată aplicare şi că va fi îmbunătăţit.