Cele mai citite
 


Bazac doreşte noi centre de chirurgie cardiacă pediatrică
sâmbătă, 12 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că ar dori să înfiinţeze noi centre de chirurgie cardiacă pediatrică, similare celui din Târgu Mureş, în centre universitare precum Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.
'Astăzi (vineri - n.r.) am fost, pentru jumătate de oră, la Institutul Inimii - nu este de ascuns că una dintre preocupările mele este chirurgia cardiacă pediatrică - şi cred că ceea ce se întâmplă la Târgu Mureş în acest domeniu este o muncă de pionierat. Îmi doresc ca exemplul de la Târgu Mureş să poată fi replicat şi multiplicat la Bucureşti şi încă în cel puţin două centre universitare', a spus Bazac.

Ministrul Sănătăţii a arătat că acesta este motivul pentru care a promis un sprijin financiar pentru Institutul Inimii din Târgu Mureş, pentru finalizarea trimestrului IV a contractului cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, întrucât unitatea sanitară se confruntă cu probleme financiare.

'Şi, de asemenea, am promis profesorului Deac (prof. univ. dr. Radu Deac, şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş - n.r.) în mod special un sprijin în dotarea şi echiparea unităţii de Anestezie şi Terapie Intensivă şi a unei noi săli de operaţie. Ceea ce mi-am dorit în ultima perioadă de timp este să încercăm în sistemul de sănătate să creăm un mecanism, astfel încât subfinanţarea - care este o certitudine în momentul de faţă datorită crizei economice şi datorită faptului că această criză s-a repercutat celor care sunt contributori în fond la sistemul de sănătate - să nu se repercuteze în centrele şi unităţile medicale unde se face asistenţă medical& #259; de înaltă performanţă şi la Târgu Mureş este un exemplu', a afirmat Ion Bazac.

Ministrul a mai spus că în perioada următoare CNAS va suplimenta, cu sprijinul Ministerului de Finanţe, alocările în marile centre universitare, astfel încât toţi pacienţii care vin în marile spitale, cum este şi cel din Târgu Mureş, să beneficieze de asistenţă medicală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 50% dintre copiii cu malformaţii cardiace nu ajung la operaţie Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Mai mult de jumătate dintre copiii născuţi cu malformaţii cardiace nu au şansa de a fi operaţi şi salvaţi
Protocol pentru înfiinţarea unui centru de chirurgie cardio-vasculară Bucureşti, 24 iul /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii, Spitalul "Marie Curie", Fundaţia "Marie Curie" şi o companie privată din România au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui Centru de chirurgie cardio-vasculară pediatrică la Spitalul Marie Curie din Capitală, a informat MS.
Iaşi: Operaţii gratuite pentru copiii cu malformaţii cardiace, în cadrul unui proiect de specializare a medicilor O sută de copii cu malformaţii cardiace vor fi operaţi gratuit la Iaşi, iar 75 de medici şi 160 de asistente din spitale ieşene vor fi specializaţi în cardiologie pediatrică, toate acestea fiind posibile în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene.
Cluj: Chirurgi italieni şi germani fac operaţii pe cord la copii şi-i ajută pe medicii clujeni să se perfecţioneze O echipă de medici italieni şi germani participă, împreună cu cei români, la o misiune medicală care se desfăşoară la Institutul Inimii din Cluj, în cadrul căreia sunt operaţi pe cord copii cu malformaţii cardiace.
100 de copii cu malformaţii cardiace, 70% dintre acestea grave, au fost operaţi la 'Marie Curie' în ultimul an Un număr de 100 de copii cu malformaţii cardiace au fost operaţi cu succes în ultimul an şi jumătate la Spitalul "Marie Curie" de medicii italieni şi români, în cadrul Programului de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato.
Spitalul Monza a inaugurat Secţia de chirurgie cardiovasculară pediatrică Spitalul Monza Bucureşti a inaugurat vineri Secţia de chirurgie cardiovasculară pediatrică, un departament deja operativ, dotat cu o infrastructură special proiectată, care deţine tehnologie de ultimă generaţie şi unde lucrează o echipă de medici profesionişti, cu experienţă şi continuitate profesională...