Cele mai citite
 


Timiş: În premieră pentru România, două paciente vor avea valve din inima unui porc
vineri, 9 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Două paciente cu grave afecţiuni cardiace vor avea, începând de vineri, montate câte o valvă prelevată din inima unui porc. Operaţia va fi efectuată în premieră naţională, la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBC) din Timişoara, intervenţia având loc la numai câteva săptămâni după o manevră asemănătoare practicată cu succes în Statele Unite ale Americii.

Pacientele au 69, respectiv, 72 de ani.
'Acest nou model aduce performanţe hemodinamice mult apropiate de valva naturală umană, iar rezistenţa în timp, prin tratamentele speciale, se speră să fie una mult mai mare. Valvele biologice din pericard bovin sau porcin sunt făcute pentru a înlocui valvele bolnave ale pacienţilor. Avantajul faţă de valvele mecanice constă în faptul că nu necesită tratament anticoagulant, dar în timp de 15-20 de ani se deteriorează şi trebuie înlocuite', a declarat joi prof. univ. dr. Marian Gaşpar, şeful Secţiei de chirurgie cardiacă din cadrul IBC Timişoara.
Profesorul spune că noul tip de valvă cardiacă biologică 'trifectă' a fost adusă în România de reprezentaţii companiei St. Jude. Acesta a început să fie folosit prima dată în Europa şi în Canada anul trecut. Din acest an, ele sunt montate şi în SUA.
Până acum, în lume nu erau decât patru clinici în care se practica acest gen de intervenţie: Cardiff (Ţara Galilor), Varşovia (Polonia), Parma (Italia) şi Zagreb (Croaţia). În acest interval, au fost implantate 10.000 de valve crescute din pericard de porc.
La Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara ajung anual până la 800 de pacienţi pentru care cardiologul este înlocuit cu chirurgul, în timp ce la Clinica de cardiologie a Spitalului Judeţean Timişoara sunt internaţi anual peste 2.500 de cardiaci şi coronarieni. AGERPRES/(AS-Otilia Halunga)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Pacienta operată pentru implant de valvă se simte bine Pacienta care a fost supusă vineri, în premieră pentru România, unui implant de valvă prelevată din inima unui animal, la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBC) Timişoara, se simte bine şi este stabilă, a declarat pentru AGERPRES prof. univ. dr. Marian Gaşpar, şeful secţiei de chirurgie cardiacă a...
Implant de valvă cardiacă bilogică, în premieră la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara O echipă de medici de la Clinica de Chirurgie Cardiacă a Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara şi un colaborator vienez au efectuat, în premieră pentru vestul ţării, un implant de valvă cardiacă biologică Sutureless Intuity, unei paciente de 67 de ani, care avea stenoză aortică calcară...
Timiş: Premieră naţională la Institutul de Boli Cardiovasculare O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara a implantat cu succes, în premieră naţională, o sondă defibrilatoare unui băieţel de şapte ani, care-l va ajuta să nu moară subit.
Timiş: Clinica de Chirurgie Cardiovasculară are nevoie de aparatură pentru dotarea Staţiei Centrale de Sterilizare Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara începe noul an cu speranţa ca spitalul nou să primească aparatura de care are nevoie pentru spitalul nou, precum şi echipamentele pentru dotarea Staţiei Centrale de Sterilizare, lucru care ar permite...
Mureş: Primul transplant de cord din România la un copil de trei ani, la IBCvT O echipă de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu Mureş a realizat, în premieră naţională, un transplant de cord la un copil de trei ani.
Timiş:Institutul de Cardiologie şi-a întrerupt activitatea chirurgicală din cauza lipsei de materiale Clinica de Chirurgie Cardiacă din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara şi-a întrerupt activitatea chirurgicală, ca urmare a lipsei de materiale sanitare şi medicamente, iar pacienţii cu infarct sunt în pericol de moarte, a anunţat, luni, prof. univ. dr. Marian Gaşpar, şeful Secţiei...