Cele mai citite
 


Tulcea: Diagnostic confirmat în cazul unuia din cei trei bărbaţi suspectaţi de trichineloză
vineri, 9 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suspiciunea de trichineloză în cazul unuia din cei trei bărbaţi internaţi miercuri seară în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost joi confirmată.
Directorul SJU, Ion Popescu, a declarat joi că bărbatul de 31 de ani în cazul căruia doctorii tulceni suspectau infecţia cu trichineloză a solicitat transferul la un spital din Bucureşti şi că doar la unul din ceilalţi doi tineri internaţi miercuri cu aceeaşi suspiciune diagnosticul medicilor se menţine.
'În primul caz, nu mai vorbim de suspiciune, diagnosticul de trichineloză fiind deja confirmat. Unul din ceilalţi doi tineri aflaţi în continuare internaţi în SJU a făcut intoxicaţie după ce a mâncat raci fierţi, iar în cazul ultimului dintre ei din câte se pare se va confirma diagnosticul de trichineloză în procent de 90%', a menţionat directorul Popescu.
Potrivit sursei, bărbatul de 31 de ani, aflat în prezent internat la Spitalul 'Victor Babeş' din Bucureşti, şi tânărul internat la Tulcea ar fi consumat carnea unui porc mistreţ sălbatic a cărui calitate nu a fost verificată de medicii veterinari.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a demarat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea cauzelor unei suspiciuni de trichineloză, după ce un tânăr de 31 de ani din satul Sfântu Gheorghe a fost internat miercuri seara în SJU cu semnele clinice ale acestei boli. În cadrul anchetei, după verificarea persoanelor care au intrat în contact cu acest bărbat, alţi doi localnici au fost internaţi în SJU.
Şi Direcţia Sanitar-Veterinară a demarat o anchetă, conform procedurilor legale în vigoare, carnea porcului mistreţ urmând să fie confiscată şi incinerată.
În momentul de faţă nu se cunoaşte provenienţa cărnii al cărui consum a provocat apariţia cazurilor de trichineloză la cei doi tulceni din satul Sfântu Gheorghe. Dacă se va dovedi faptul că tinerii au vânat porcul mistreţ în Delta Dunării, în condiţiile în care vânătoarea este interzisă în prezent în Rezervaţie, aceştia riscă şi sancţiuni pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic. AGERPRES/(AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Cauza îmbolnăvirii de trichineloză a trei persoane din Deltă nu poate fi confirmată de medicii veterinari Cei doi bărbaţi din satul Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, internaţi la finele săptămânii trecute în spitalul din Tulcea cu suspiciunea de trichineloză, au fost externaţi, dar carnea porcului mistreţ pe care ar fi consumat-o aceştia nu a mai fost găsită de medicii veterinari, Garda de Mediu a Rezervaţiei...
Bihor: Focar de trichineloză, cu zeci de bolnavi în spital Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat marţi că până în prezent 49 persoane au fost internate cu suspiciunea de trichineloză, majoritatea la Secţia de boli infecţioase din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea, ca urmare a consumului cărnii unui porc sacrificat în localitatea Cheţ, din...
Tulcea: Suspiciuni de antrax cutanat menţinute la doi tineri, deşi DSV infirmă prezenţa antraxului la animale Tânărul tulcean, în vârstă de 25 de ani, internat vineri în spital cu suspiciune de antrax este în comă iar un consătean de-al lui cu simptome de antrax cutanat se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sub supraveghere medicală.
Bihor: Focar de trichineloză cu 12 internaţi, într-o localitate bihoreană Un număr de 12 pacienţi, din care doi copii, se află la Spitalul Municipal din Oradea, fiind descoperit un focar de trichineloză în localitatea lor natală, Husasău de Tinca, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul general al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Marius Pîrcioagă.
Tulcea: Primul caz de infecţie cu West Nile în judeţ, confirmat la Institutul Cantacuzino Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului West Nile în cazul unei persoane, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Tulcea.
Sibiu: Cinci pacienţi suspecţi de trichineloză Cinci sibieni din Copşa Mică sunt internaţi în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Mediaş, cu suspiciunea de trichineloză, iar alte 14 persoane din aceeaşi localitate, din care 7 copii, sunt ţinute în observaţie de medici, după ce au mâncat carnea unui porc infestat, care a fost sacrificat...