Cele mai citite
 


Buzău:Primul centru medical de permanenţă în mediul rural
sâmbătă, 10 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Buzău cu sprijinul autorităţilor locale a deschis în localitatea Verneşti un centru medical de permanenţă care deserveşte peste 5000 de persoane.
Centrul medical de permanenţă beneficiază de asistenţa medicală a 14 cadre medicale, şapte asistente medicale şi şapte medici, şi deserveşte populaţia localităţilor Verneşti şi Tisău.
'Primăria a ajutat medicii să finalizeze dotarea spaţiilor medicale, în aşa fel încât centrul să poată funcţiona în condiţii optime, iar populaţia din cele două comune au asigurată permanenţa medicală non-stop', a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, medicul Venera Acsinte.
Potrivit sursei citate, salariile vor fi plătite de CJAS prin alocare de la bugetul de stat în baza contractelor de servicii care prevăd tariful orar al cadrelor medicale şi al celorlalte categorii de personal care îndeplinesc actul medical. Totodată, DSP Buzău a asigurat pregătirea cadrelor medicale pentru serviciile de urgenţă în cadrul Serviciului judeţean de Ambulanţă, cu participarea medicilor din secţia ATI a Spitalului judeţean de Urgenţă Buzău. AGERPRES/(AS-Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Harghita: Centru medical de permanenţă, inaugurat la Miercurea Ciuc Un centru medical de permanenţă a fost inaugurat, marţi, la Miercurea Ciuc, urmând să asigure o parte a asistenţei medicale de urgenţă, astfel încât Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc să nu mai fie luată cu asalt de pacienţi.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.