Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Prima clinică de recuperare a pacienţilor cu cancer din România urmează a fi deschisă până în 2013
sâmbătă, 10 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima clinică de recuperare a pacienţilor cu cancer din România urmează a fi deschisă în Caraş-Severin, până în 2013.
'Centrul de recuperare va fi lângă Mânăstirea Slatina Nera. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa constată cu satisfacţie realizarea clinicii, care va fi în slujba pacienţilor cu boli incurabile. Cancerul este o boală ce trebuie tratată cu toată seriozitatea, indiferent de faza în care se află. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa are o secţie de Oncologie, care depistează şi tratează cazurile de cancer, dar sunt foarte multe cazuri care nu pot fi gestionate pe timp îndelungat, paturile fiind mult reduse ca număr. Apariţia acestui centru ajută, practic, secţia de Oncologie, mai ales că s-a observat o creştere a numărului de cazuri de cancer, în ultimul timp', a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Dumitru Secăşan.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa are convingerea că prin internarea în viitorul centru de recuperare a pacienţilor aceştia vor primi şi alinare trupească, dar şi sufletească, atât de necesare bolnavilor care suferă de o asemenea maladie.
Centrul pentru Recuperare Oncologică urmează a oferi îngrijire posttratament, în special bolnavilor în stadii incipiente, care vor avea la dispoziţie 42 de paturi, unde vor urma o cură de 14 zile.
Preşedintele Fundaţiei 'Irina', Pavel Chirilă, iniţiatorul proiectului, dă asigurări că bolnavii vor avea parte de îngrijire la nivelul celor din Occident, oferită de cei mai buni specialişti în domeniu, respectiv, psihoterapie, kinetoterapie, dietoterapie, care îi vor învăţa să menţină un stil de viaţă sănătos, adaptat nevoilor unui organism aflat în recuperare după lupta cu boala.
Valoarea proiectului se ridica la 4,5 milioane de euro, din care 70 la sută din valoarea eligibilă va fi asigurată prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, restul fiind finanţarea beneficiarului. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima clinică de recuperare oncologică din România va fi construită în judeţul Caraş-Severin Fundaţia "Sfânta Irina" va construi primul centru de recuperare oncologică din România în Valea Nerei, judeţul Caraş-Severin.
Caraş-Severin:Fundaţia Sfânta Irina a pus piatra de temelie a primului centru de recuperare oncologică din România Fundaţia Sfânta Irina a inaugurat marţi, în localitatea Slatina-Nera, lucrările de construcţie a Clinicii Nera, respectiv, a Centrului pentru Cercetări în Recuperare Oncologică.
Caraş-Severin: Acţiune caritabilă pentru Clinica de Recuperare Oncologică din Slatina Nera Organizaţia Femeilor Social-Democrate din Caraş-Severin a organizat, duminică, o acţiune caritabilă prin care strânge fonduri pentru Clinica de Recuperare Oncologică din Slatina Nera.
Caraş-Severin: Episcopia Caransebeşului ajută la construirea primului Centru de Recuperare Oncologică din ţară Episcopia Caransebeşului, prin Sectorul Social-Filantropic, organizează în perioada 30 ianuarie - 2 februarie o colectă de strângere de fonduri pentru a ajuta la construirea primului Centru de Recuperare Oncologică din ţară.
Caraş-Severin: Spectacol caritabil, pentru finalizarea primului centru oncologic de tratament paleativ din ţară Sute de reşiţeni au fost prezenţi, marţi seară, la un spectacol caritabil care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru finalizarea primului Centru oncologic pentru tratament paleativ din ţară, Clinica Nera.
Caraş-Severin: Manifestare caritabilă în sprijinul construirii primei clinici de recuperare oncologică din ţară Reşiţa a găzduit o manifestare caritabilă intitulată "Suflet pentru suflet", menită să susţină construirea primei clinici de recuperare oncologică din România.