Cele mai citite
 


Gorj: Ambulanţe noi pentru SJA şi ISU
sâmbătă, 10 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şase ambulanţe noi, dintre care trei SMURD, sunt aşteptate să ajungă în perioada imediat următoare în judeţ, acestea urmând să funcţioneze atât în subordinea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, cât şi în cea a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA).
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu, cele trei ambulanţe SMURD care vor ajunge în trei unităţi ale inspectoratului până cel târziu în luna ianuarie a anului viitor vor funcţiona doar pentru transportul persoanelor rănite în accidente grave, necesitând doar paramedici.
"Noi avem personalul pentru aceste ambulanţe, a fost trimis deja la cursuri de perfecţionare, de paramedici. Serviciul SMURD va funcţiona doar pentru transportul persoanelor, fiind nevoie astfel doar de paramedici. Noi sperăm ca ambulanţele să ajungă cât mai repede, chiar şi în această lună. Vom primi trei astfel de ambulanţe şi le vom distribui către cele mai mari unităţi ale noastre, respectiv Târgu-Jiu, Motru şi Turceni. Se va lucra în ture de câte 24 de ore cu 72 şi vor fi încadrate echipaje cu câte doi paramedici pe tură", a spus, vineri, Mihai Avramescu.
Alte trei ambulanţe de urgenţă vor ajunge până la sfârşitul acestui an şi la SJA, reprezentanţii unităţii precizând că au fost solicitate zece astfel de ambulanţe, dar deocamdată au fost distribuite numai trei pentru Gorj. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: ISU a primit trei ambulanţe SMURD; serviciul va deveni operational anul viitor Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a preluat luni trei ambulanţe care vor intra în dotarea Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ce va deveni operaţional la nivel de judeţ începând de anul viitor.
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Vrancea: Trei ambulanţe SMURD pentru ISU Trei ambulanţe SMURD au ajuns, luni, în Vrancea şi vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.
Vrancea: SMURD a primit trei ambulanţe în cadrul unui proiect în care Consiliul Judeţean este partener Angajaţii SMURD Vrancea vor beneficia de trei ambulanţe - două ambulanţe de prim-ajutor (tip B) şi o ambulanţă de reanimare (tip C), acestea fiind luate în primire miercuri de la reprezentanţii Consiliului Judeţean.
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
Alba: Două ambulanţe SMURD de terapie intensivă, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Două ambulanţe SMURD, de terapie intensivă - tip C, proiectate şi construite în conformitate cu normele europene, au intrat joi în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba, prin realocare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Banat' Timiş.