Cele mai citite
 


Harghita: Peste 40 de cazuri de rubeolă, în ultimele luni; trei gravide diagnosticate cu boala au suferit avort terapeutic
sâmbătă, 10 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 47 de cazuri de rubeolă au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita, în ultimele cinci luni, iar trei femei gravide au suferit, din cauza acestei boli, avorturi terapeutice.
Potrivit medicului epidemiolog din cadrul DSP Harghita, dr. Cornelia Miron, aceste cazuri s-au înregistrat începând cu luna august şi au fost raportate, în special, de către medicii de la secţiile de boli infecţioase ale spitalelor.
De asemenea, medicii au luat decizia efectuării de avort terapeutic la trei femei însărcinate, întrucât boala poate provoca fătului malformaţii cardiace, auditive sau oculare.
Potrivit sursei citate, numărul cazurilor de rubeolă înregistrate în judeţ ar putea fi mai mare pentru că nu toţi medicii de familie au făcut raportări către DSP, aşa cum sunt obligaţi.
''Există o metodă de supraveghere care presupune că medicul de familie trebuie să transmită la DSP, nominal, dacă are un pacient cu rubeolă. Marea majoritate a medicilor de familie nu fac acest lucru, iar noi datele le avem de la infecţioase. (...) E posibil să fie mai multe, dar deocamdată acestea sunt cifrele oficiale'', a spus dr. Cornelia Miron.
Ea a subliniat că există un ''contingent'' de adolescenţi care nu au fost vaccinaţi şi de aceea se înregistrează cazuri mai multe.
Reprezentantul DSP a ţinut să sublinieze că în judeţ nu se înregistrează epidemie de rubeolă şi i-a sfătuit pe cei care sunt suspecţi de această boală, în special femeile gravide, să se prezinte la medicul de familie.
Deocamdată, Direcţia de Sănătate Publică nu a început vaccinarea contacţilor, dar se va lua în calcul o asemenea variantă dacă numărul de îmbolnăviri va creşte. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Adriana Pistol: România riscă să se confrunte cu o nouă epidemie de rujeolă În România ar putea debuta o epidemie de rujeolă, judeţul Arad confruntându-se cu cel mai mare risc din acest punct de vedere, a declarat, luni, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol, prezentă la dezbaterea cu tema "Vaccinarea obligatorie...
Harghita: Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii înregistrate la medicii de familie din Harghita este în scădere faţă de săptămâna trecută.
Harghita: Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii înregistrate la medicii de familie din Harghita este în scădere faţă de săptămâna trecută.
Bacău: Nouă adolescenţi s-au îmbolnăvit de rubeolă Un număr de nouă cazuri noi de îmbolnăviri de rubeolă au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău, cei contaminaţi fiind adolescenţi cu vârsta între 15 şi 19 ani.
Sibiu: Epidemie fără precedent de rubeolă în liceele din municipiu Numărul bolnavilor de rubeolă, în special liceeni, a ajuns la cifra record de 740 de cazuri în judeţul Sibiu, ceea ce înseamnă de aproape 30 de ori mai mulţi pacienţi cu această afecţiune în 2012, faţă de totalul cazurilor de rubeolă înregistrate în 2011, conform unui comunicat remis joi, AGERPRES, de...
Harghita: Numărul virozelor şi al pneumoniilor este în creştere Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în creştere în Harghita, specialiştii apreciind că se înregistrează un vârf al îmbolnăvirilor, specific acestei perioade.