Cele mai citite
 


Olt: Focar de rubeolă la Colegiul "Ioniţă Assan" din Caracal
sâmbătă, 10 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Olt a instituit un focar de rubeolă la Colegiul Naţional "Ioniţă Assan" din Caracal, unde 36 de elevi au fost diagnosticaţi cu această boală cu transmitere aerogenă, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gociu.
Reprezentantul DSP a menţionat că ultimul caz de rubeolă a fost confirmat la acest liceu joi şi zilnic se va face triajul clinico-epidemiologic al întregului colectiv de elevi ai colegiului. Potrivit Gabrielei Gociu, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire sunt la elevii claselor a XII-a, dar sunt şi două cazuri confirmate de rubeolă la elevi de gimnaziu.
"Boala a debutat la copii din colectivităţi de învăţământ liceeal. Până acum sunt 36 de cazuri de rubeolă, două la copii cu vârsta între 10 şi 14 ani, 32 de cazuri la elevi cu vârsta între 15 şi 19 ani şi două cazuri la elevi cu vârsta între 20 şi 24 de ani. DSP Olt a instituit focar de rubeolă şi a dispus măsuri în jurul focarului în vederea limitării extinderii îmbolnăvirilor. S-au intensificat acţiunile de supraveghere activă a focarului, în colaborare cu medicii de colectiv şi de familie, se face identificarea tuturor contacţilor de familie şi colectivitate cu stabilirea statusului vaccinal, triajul epidemiologic al întregii colectivităţi în perioada de incubaţie maximă de la depistarea ultimului caz de îmbolnăvire, supravegherea evoluţiei clinice a îmbolnăvirilor cu recomandarea de izolare a tuturor cazurilor compatibile cu rubeola, provenind din colectivitate", a precizat Gabriela Gogiu.
Aceasta a subliniat că săptămâna viitoare DSP Olt va acţiona cu o vaccinare suplimentară a contacţilor, care din evidenţele medicale primare nu fac dovada unei vaccinări corecte corespunzătoare vârstei lor. Va fi folosit vaccinul din stocul depozitului antiepidemic al DSP Olt.
Acestea sunt primele cazuri de rubeolă din judeţ anul acesta, iar anul trecut nu a fost confirmat niciun caz. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: La Caracal, 14 noi cazuri de rubeolă confirmate la elevii a trei licee Noi cazuri de îmbolnăvire cu rubeolă au fost confirmate în focarele de la Caracal, de la Colegiul Naţional "Ioniţă Assan", Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" şi Colegiul Tehnic "Matei Basarab", numărul total al cazurilor confirmate ajungând în prezent la 57, faţă de 43 la începutul săptămânii trecute...
Olt: Peste 130 de cazuri de rubeolă în zona Caracal Cazurile de elevi care au contractat rubeolă s-au dublat în perioada vacanţei şcolare şi Direcţia de Sănătate Publică Olt a anunţat că de la izbucnirea focarului la Caracal în luna noiembrie a anului trecut şi până în prezent s-au înregistrat 133 de îmbolnăviri.
Olt: Controale medicale pentru pediculoză într-un posibil focar la şcoala din Valea Mare Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt vor efectua miercuri un control la Şcoala Gimnazială din comuna Valea Mare, după ce marţi 30 dintre cei 189 de elevi ai şcolii au lipsit de la cursuri în timp ce o echipă de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt verifica dacă există cazuri...
Olt: Un angajat al Spitalului Judeţean şi patru pensionari, ultimele cazuri confirmate de gripă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a primit, miercuri, confirmarea diagnosticului de gripă, în urma analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino Bucureşti, pentru încă cinci pacienţi. Aceştia s-au prezentat săptămâna trecută la medic având simptome specifice bolii.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Bihor: Focar de trichineloză, cu zeci de bolnavi în spital Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat marţi că până în prezent 49 persoane au fost internate cu suspiciunea de trichineloză, majoritatea la Secţia de boli infecţioase din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea, ca urmare a consumului cărnii unui porc sacrificat în localitatea Cheţ, din...