Cele mai citite
 


Pacienta care a decedat la Spitalul din Vişeul de Sus a suferit o ruptură a unui vas cerebral
sâmbătă, 10 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Raportul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş transmis către Ministerul Sănătăţii privind verificările efectuate în cazul pacientei decedate la Spitalul Orăşenesc Vişeul de Sus Maramureş evidenţiază că pacienta a suferit o ruptură a unui vas cerebral prezentând o hemoragie cerebrală masivă.
Conform raportului, pacienta s-a prezentat la Spitalul Orăşenesc Vişeul de Sus în 7 decembrie 2011, ora 3,15, având o sarcină normală la termen.
În data de 8 decembrie 2011 ora 9,45 a început travaliul în mod normal. Între orele 11,00 - 12,00, pacienta a acuzat tulburări de vedere, iar ulterior a intrat în stop cardiorespirator.
Din raportul autopsiei rezultă că pacienta a suferit o ruptură a unui vas cerebral prezentând o hemoragie cerebrală masivă. S-a încercat resuscitarea pacientei de către medicii prezenţi, însă acest demers a rămas fără rezultat.
Conform raportului, medicul anestezist angajat cu normă întreagă la unitatea sanitară amintită, se afla în dimineaţa respectivă la Spitalul Municipal Sighetul Marmaţiei unde este angajat cu jumătate de normă.
Având în vedere concluziile transmise, Ministerul Sănătăţii consideră că acest caz este de competenţa Colegiului Medicilor pentru investigarea aspectelor medicale şi a unei eventuale culpe medicale, cât şi a Consiliului Local în subordinea căruia se află Spitalul Vişeul de Sus pentru dispunerea de măsuri administrative.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Părinţii unui copil de 3 ani decedat îi acuză pe medicii Spitalului din Vişeu de Sus Un copil în vârstă de 3 ani din localitatea Săcel a murit pe fondul unei insuficienţe respiratorii, intrând în stop cardio-respirator după ce a fost internat în Spitalul orăşenesc din Vişeu de Sus, iar părinţii susţin că vina pentru decesul micuţului o poartă medicii care n-au fost în măsură să intervină...
Ministerul Sănătăţii a cerut DSP Arad să verifice produsele pentru slăbit consumate de tânăra care a decedat Ministerul Sănătăţii a cerut inspectorilor sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad să demareze o verificare în cazul produselor pentru slăbit consumate de către tânăra din Arad care a decedat săptămâna aceasta.
Persoana decedată joi la Bălceşti nu ar fi avut şanse chiar dacă spitalul ar fi fost deschis, potrivit DSP Pacientul care a murit în curtea spitalului din Bălceşti avea afecţiuni care nu ar fi putut fi rezolvate nici dacă unitatea sanitară ar fi funcţionat normal, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, dr. Maria Murăruş.
Ministerul Sănătăţii a cerut o anchetă în cazul fetiţei decedate Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti să verifice şi să raporteze modul în care s-a acordat asistenţă medicală în cazul fetiţei de 4 ani decedate la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului ''Alfred Rusescu'' Bucureşti.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
O delegaţie a autorităţilor maramureşene a fost în Ivano-Frankivsk, unde se doreşte implementarea unui serviciu similar SMURD O delegaţie a autorităţilor maramureşene, formată din preşedintele Consiliului Judeţean, directorii Direcţiei de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate şi respectiv al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, împreună cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat s-au aflat,...