Cele mai citite
 


Peste 5.400 de femei vulnerabile au primit informaţii despre sănătate printr-un proiect implementat de ARAS
sâmbătă, 10 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 5.400 de femei vulnerabile au primit informaţii despre sănătate prin intermediul a 12 centre de reintegrare socio-profesională, dispunând şi de servicii mobile şi peste 780 de femei au primit consiliere prin intermediul liniei telefonice Sida Helpline în cadrul proiectului "Este dreptul tău să ştii - proiect de promovare a sănătăţii pentru femei", cofinanţat din Fondul Social European şi implementat de ARAS - Asociaţia Română Anti-Sida.
De asemenea, în cadrul acestui proiect demarat în 2010 şi care se va derula până la sfârşitul lui ianuarie 2013, 643 de femei au fost sprijinite în integrarea socială şi profesională.
Mai mult, prin intermediul unei campanii media (spotul "Testul") şi al distribuirii a 200.000 de pliante şi broşuri peste un milion de femei au fost sensibilizate faţă de importanţa protejării sănătăţii.
Proiectul are menţionaţi printre indicatori şi participarea la cursuri de calificare a 60 de femei vulnerabile.
Proiectul se adresează femeilor infectate cu HIV, persoanelor fără adăpost sau din comunităţi sărace, femeilor implicate în prostituţie, consumatoarelor de droguri şi partenerelor consumatorilor de droguri.
Întrucât pe 10 decembrie este Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, ARAS doreşte să atragă atenţia asupra dreptului femeilor de a putea aplica ceea ce ştiu despre protecţia sănătăţii, servicii disponibile, oportunităţi profesionale, drepturi cetăţeneşti.
Potrivit ARAS, deşi în prezent deţin informaţii, multe dintre femeile vulnerabile nu au asigurări de sănătate, riscă să fie stigmatizate şi discriminate la servicii medicale sau sociale, sunt abuzate de parteneri, de familie, uneori chiar de ofertanţi de servicii şi continuă să aibă acces limitat la materiale de protecţie.
"O să trimitem o petiţie la mai multe instituţii din România, dar şi din Europa, în care facem o plângere faţă de atitudinea pe care o are în continuare poliţia faţă de aceste femei", a declarat directorul executiv al ARAS, Maria Georgescu, vineri, într-o conferinţă de presă. AGERPRES (AS - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - ARAS O nouă platformă online pentru întreprinderile sociale, lansată de ARAS
Suceava: Incidenţa HIV/SIDA, în creştere în judeţ; 25 noi cazuri şi 5 decese în 2015 Asociaţia Red Ribbon implementează în judeţul Suceava Campania "InspiRED", un proiect al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), ce îşi propune să aducă în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele cu HIV există şi au dreptul la o viaţă...
Serviciile specifice HIV ating parţial adolescenţii din întreaga lume. Cu ocazia Zilei Mondiale SIDA 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează o serie de recomandări pe tema HIV/SIDA, pentru intensificarea eforturilor de testare, consiliere, tratament şi îngrijire a acestui grup vulnerabil
România, în pericol de epidemie de HIV România este în pericol să cadă pradă unei epidemii de HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile în lipsa banilor destinaţi prevenirii contactării virusului, avertizează experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citaţi de revista americană Time, în ediţia din 13-20 septembrie.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
PSD propune un proiect de sprijinire a medicinei de familie ca răspuns la "supeficialitatea" cu care CNAS tratează acest domeniu Refuzul medicilor de familie de a semna contractul-cadru se datorează "dezinteresului şi superficialităţii cu care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate tratează domeniul asistenţei medicale primare", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, doctorul Alexandru Rafila, vicepreşedintele Dep...