Cele mai citite
 


Trei minute de exerciţii fizice pe săptămână ajută la tratarea diabetului de tip 2 (studiu)
sâmbătă, 10 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul, Corp sanatos
 

Numai trei minute de exerciţii fizice pe săptămână ar putea ajuta la prevenirea şi tratarea diabetului de tip 2 - este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători de la Universitatea din Bath (Marea Britanie), care a cerut unor voluntari să facă câteva mişcări pe bicicletă, de trei ori pe săptămână, scrie 7sur7.be.

După şase săptămâni, cercetătorii au constatat o îmbunătăţire cu 28% a nivelului lor de insulină.

Diabetul de tip 2 apare atunci când nivelul de zahăr în sânge se ridică la niveluri înalte, din cauza funcţiei insulinice reduse, determinate adesea de o viaţă sedentară. Diabetul poate duce la complicaţii - potenţial mortale - la inimă, rinichi, ochi şi membre. Prin urmare, exerciţiile fizice regulate ar ajuta la menţinerea unor niveluri rezonabile de zahăr în sânge. 'Pentru a-şi reface forţele după exerciţiu, muşchiul are nevoie de mai mult zahăr din sânge. La persoanele inactive, muşchii nu sunt solicitaţi, ceea ce poate duce la niveluri ridicate de zahăr în sânge şi, eventual, la un diabet de tip 2', spun cercetătorii.

'Este absolut nou. Nimeni n-a pus la punct un program sportiv atât de simplu şi scurt care să ducă la îmbunătăţirea stării de sănătate. O bicicletă este uşor de găsit şi trei minute pe săptămână sunt şi ele la îndemână', adaugă ei.

'Acest tip de exerciţiu nu-i ajută totuşi pe cei care vor să scadă în greutate pentru că sprinturile pe bicicletă sunt prea scurte pentru a permite arderea multor calorii', încheie cercetătorii britanici.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DIABETUL ZAHARAT- CE TREBUIE SA STIM, CE TREBUIE SA URMARIM 1. CE ESTE DIABETUL ? Diabetul zaharat este o boala caracterizata prin valori crescute ale glucozei în sânge-hiperglicemie şi prin dezechilibrarea metabolismului. Este una dintre cele mai raspandite boli cronice si cea mai frecventa boala endocrina. Se caracterizeaza prin tulburari ale intregului...
Diabetul accelerează îmbătrânirea cerebrală (studiu) Persoanele de vârstă medie diagnosticate cu diabet riscă să sufere de probleme cognitive în următorii 20 de ani, comparativ cu persoanele a căror glicemie este în limite normale, conform unui studiu publicat luni citat de AFP.
Rezistenţa la insulină şi diabetul la adulţi ar putea avea o legătură cu boala Alzheimer Persoanele rezistente la insulină şi care suferă de diabet de tip 2, forma cea mai răspândită în lume, prezintă, se pare, un risc crescut să dezvolte plăci în creier, legate de boala Alzheimer, arată un studiu japonez publicat miercuri în Statele Unite, relatează AFP.
Exerciţiile fizice sunt cel mai bun remediu împotriva demenţei (studiu) Până în 2050, numărul persoanelor care vor avea o formă de demenţă ar urma să se tripleze - este concluzia unui nou studiu desfăşurat de cercetători de la Universitatea din Cardiff (Ţara Galilor) şi ale cărui rezultate au apărut în PLoS. Miercuri urmează să aibă loc la Londra un summit al G8 consacrat...
Anomalii cromozomiale cresc riscul de cancer la diabetici (studiu) Anomalii cromozomiale ar putea explica riscul crescut de cancer la bolnavii de diabet de tip 2 (cel mai des întâlnit), arată un studiu franco-britanic publicat în revista Nature Genetics şi preluat de AFP.
Ziua Mondială a Diabetului Ziua Mondială a Diabetului (World Diabetes Day) este marcată la 14 noiembrie în fiecare an.