Cele mai citite
 


Ambulatoriul Integrat din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, inaugurat după reabilitare
duminică, 11 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambulatoriul Integrat Staţionar III din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, complet reabilitat, modernizat şi dotat cu aparatură şi echipamente de înaltă performanţă, a fost inaugurat sâmbătă, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli.
''Inaugurarea acestui Ambulatoriu Integrat este o premieră atât pentru municipalitate, cât şi pentru sistemul medical orădean. (...) De acum înainte, rezolvarea problemelor pacienţilor stă doar în mâna medicilor şi mi-aş dori ca toţi cei care vor trece pragul acestui ambulatoriu să poată să spună că au beneficiat de servicii medicale de calitate şi de o îngrijire adecvată", a spus primarul Ilie Bolojan.
În opinia ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, erau necesare aceste investiţii în infrastructura sanitară.
''În condiţii de criză economică, la Oradea se pot vedea lucruri concrete. Numai în acest an, Ministerul Sănătăţii a alocat pentru investiţii în sistemul sanitar din judeţul Bihor suma de 52 milioane lei. În ţară, există foarte multe spitale, care încheie anul cu datorii sau nu au reuşit să cheltuie banii primiţi. Aceste disfuncţionalităţi trebuie eliminate şi sper că vom avea rezultate, cât mai curând, în ceea ce priveşte sistemul asigurărilor de sănătate şi îmbunătăţirea managementului spitalelor", a spus Ritli Ladislau.
Şi fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila a recunoscut implicarea substanţială a Ministerului Sănătăţii în aceste investiţii.
''Cred că am reuşit să recuperăm 10-15 ani din ceea ce trebuia recuperat în acest domeniu al infrastructurii sanitare. Cel mai important lucru este să avem grijă de pacienţii noştri, să le recâştigăm încrederea, pentru că tot efortul depus de Ministerul Sănătăţii a fost făcut pentru binele, confortul şi sănătatea celor care au nevoie de tratamente medicale", a spus acesta.
Ambulatoriul de la Maternitatea orădeană cuprinde 78 de încăperi, pe o suprafaţă totală de 1.850 de metri pătraţi, două paliere, acoperiş schimbat total, fiind o investiţie de 3,5 milioane lei, din care Ministerul Sănătăţii a finanţat 3,369 milioane de lei şi 914.000 lei au fost alocaţi de Primăria Oradea.
Policlinica dispune de cabinete moderne de obstetrică şi ginecologie, cu două ecografe 4D şi 3D de peste 600 de mii de lei, extrem de performante, consiliere mame, planificare familială, neonatologie, oftalmologie, radiologie, recuperare medicală, sală de intervenţii, sală de investigaţii, laboratoare de hematologie şi biochimie.
''Ce este foarte important este că acum laboratorul de la Maternitate poate fi oricând acreditat de RENAR, deci vom putea aduce venituri şi la bugetul propriu'', a precizat, pentru AGERPRES, Gavrilă Grebenişan, managerul interimar al Spitalului Clinic Judeţean care din primăvară încorporează Maternitatea.
Totodată a fost renovată şi o parte a Spitalului Judeţean care asigură spaţii pentru secţia de Neurologie şi Medicină internă - Diabetologie.
Este o investiţie de 1 milion de lei, la care se adaugă un program cu Banca Mondială, prin care s-au primit 15 monitoare pentru supravegherea funcţiilor vitale ale pacienţilor internaţi la neurologie.
Spitalul Judeţean din Oradea are, în prezent, complet modernizate toate cele opt etaje ale unităţii, cu investiţii totale de 9,3 milioane lei, din care 5,5 milioane de la Ministerul Sănătăţii, 2,7 milioane din fondurile proprii ale Spitalului Judeţean, 1 milion de lei de la Primărie şi 69.000 lei de la Consiliul Judeţean.
Potrivit viceprimarului Gheorghe Carp, în mod normal, în doi ani, toate spitalele orădene vor fi reabilitate şi redotate cu toată aparatura necesară pentru a oferi condiţii pentru o asistenţă medicală de calitate în Oradea.
''Colaborarea cu Ministerul Sănătăţii a fost exemplară în ultimii doi ani şi jumătate, motiv pentru care dorim să mulţumim ministerului pentru deschiderea pe care a avut-o faţă de necesităţile sistemului spitalicesc din Oradea'', a declarat Carp. AGERPRES/(A - Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Bihor: Lucrări de modernizare la Maternitatea din Oradea şi la Spitalul Judeţean Clinica de Obstetrică Ginecologie din Oradea va fi amenajată la standarde europene, prin Proiectul de Reformă a Sectorului Sanitar APL 2 Componenta 1 - Asistenţă medicală maternă şi neonatală, finanţat din acordurile de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi cu...
Bihor: Raed Arafat a inaugurat primul aparat RMN al Spitalului Judeţean Secretarul de stat dr. Raed Arafat a inaugurat vineri trei investiţii majore făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, constând în achiziţia unui aparat RMN performant, cu investiţie de la Ministerul Sănătăţii de un milion de euro, a unui aparat Roentgen pentru urgenţe, finanţat de Primăria...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Manifestări organizate în ţară cu ocazia zilei de 1 Iunie (grupaj 3) În întreaga ţară au fost organizate vineri manifestări cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului. Spectacole, tombole, baluri mascate, concursuri de desene pe asfalt, competiţii sportive sau artistice, toate i-au aşteptat pe cei mici pentru a se distra şi a se bucura de o zi specială...
Primarul Ilie Bolojan: Spitalele orădene sunt printre cele mai bune din ţară Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat marţi pentru AGERPRES că cele cinci spitale din Oradea au în prezent cea mai bună aparatură din România, iar condiţiile din aceste unităţi sanitare sunt printre cele mai bune din ţară.