Cele mai citite
 


Campania 'Cifrele înseamnă VIAŢA', organizată de Asociaţia Salvează Vieţi
duminică, 11 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Salvează Vieţi dă startul campaniei ''Cifrele înseamnă VIAŢÃ'', în luna decembrie, aceasta fiind dedicată strângerii de fonduri pentru dotarea centrelor de hematologie din România cu camere sterile.
Potrivit unui comunicat al asociaţiei, în lipsa acestora, în timpul tratamentului, bolnavii de cancer pot contracta infecţii ce le pot fi fatale.
Iniţiativa va duce la creşterea ratei de vindecare a bolnavilor de leucemie şi alte tipuri de cancere limfatice.
Asociaţia şi-a propus construirea de camere sterile în 6 oraşe din România - Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, printr-un proiect ce totalizează suma de 2.000.000 euro şi care poate oferi dreptul la viaţă pentru 1.000 de pacienţi copii/adulţi pe an.
Pentru strângerea sumei necesare, Asociaţia a demarat o campanie de informare în privinţa facilităţii fiscale prin care, în luna decembrie, orice companie din România poate redirecţiona 20% din impozitul pe profit către Asociaţia Salvează Vieţi.
Această facilitate este puţin cunoscută în rândul companiilor, astfel că sume importante se pierd în bugetul de stat, deşi ar putea susţine un domeniu în care statul eşuează - construirea unui sistem de sănătate performant.
Asociaţia are experienţa anilor 2009 şi 2010, când a strâns 100.000 euro, respectiv 400.000 de euro, doar pe baza acestei facilităţi.
''La un calcul simplu, constatăm că există un potenţial de 300.000.000 euro aferenţi anului 2011, bani care ar putea fi redirecţionaţi către ONG-uri, printr-o procedură foarte simplă din punct de vedere contabil. Şi nu există îndoială că iniţiativele ONG-urilor sunt mai multe, mai bine intenţionate şi mai bine implementate decât cele ale statului'', a declarat avocat Gabriel Biriş, expert în fiscalitate, susţinător al campaniei.
La rândul său, Carmen Uscatu, preşedinta asociaţiei, a arătat că ''cea mai frecventă cauză de îmbolnăvire şi deces la pacienţii cu cancer din România este infecţia''.
''Fiind trataţi cu chimioterapie, radioterapie sau intervenţii chirurgicale, aceştia au un risc crescut de a dezvolta infecţii. În majoritatea centrelor din ţară nu există camere sterile, ci prevenţia şi tratarea infecţiilor se face în saloane cu câte 10 pacienţi, cu toalete la comun, adevărate focare de infecţie, ce reduc dramatic şansa la viaţă a pacienţilor diagnosticaţi cu leucemii. Soluţia: crearea unor centre standardizate pentru tratarea leucemiilor şi a cancerelor limfatice la copii şi adulţi. Aceste centre oferă soluţii de tratament la standarde internaţionale după ce diagnosticarea acestora se face în profunzime. Proiectul va crea premisele ca pacienţii să fie trataţi corect, în ţara lor, conform protocoalelor moderne. De aceea, facem apel la companiile din România, care pot, doar prin bunăvoinţă, să schimbe această stare de fapt'', a completat Carmen Uscatu.
În România, în lipsa unor registre naţionale ale bolnavilor de cancer, se estimează că în prezent sunt în jur de 5.000 de pacienţi diagnosticaţi cu boli de sânge şi anual apar alte câteva sute de noi cazuri.
În România, un copil cu cancer limfatic din doi moare, în timp ce în Europa 80% supravieţuiesc.
Proiectul este susţinut printr-o campanie de comunicare începută în luna decembrie 2011 şi care va continua şi în 2012.
În perioada decembrie 2010 - martie 2011, Asociaţia a strâns peste 1.000.000 euro, cea mai mare sumă strânsă vreodată printr-o campanie socială în România, sumă dedicată înfiinţării primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România, la Clinica de Oncopediatrie ''Louis Ţurcanu'' din Timişoara.
În urma proiectului ''Nu mă ignora'', Asociaţia a creat premisele ca pacienţii să fie diagnosticaţi corect, în timp ce proiectul 2011-2012 va crea premisele ca pacienţii să fie trataţi corect, în ţara lor, conform protocoalelor moderne. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara, demarată de Asociaţia 'Salvează Vieţi' Bucureşti, 2 dec /Agerpres/ - O campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara a fost lansată joi de Asociaţia Salvează Vieţi, prin aceasta propunându-se înfiinţarea primului centru de excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România...
Institutul Clinic Fundeni, Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi GDF SUEZ Energy România demarează programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ vizează crearea unui centru regional de diagnosticare în profunzime a cancerului de sânge la copii şi adulţi în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Programul are durata de un an şi implică o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy...
Mureş: Cameră sterilă finanţată din donaţiile familiei unui pacient care a murit de leucemie Un om de afaceri din Târgu Mureş, împreună cu asociaţii săi, a făcut o donaţie de peste 30.000 de euro Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş pentru construirea unei camere sterile pentru pacienţi, după ce tatăl său a murit în urma unei leucemii.
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
Campanie de informare şi educare medicală a populaţiei, lansată cu ocazia Zilei Mondiale a Psoriazisului O campanie de informare şi educare medicală a populaţiei privind psoriazisul, denumită "Apropierea nu este contagioasă!", a fost lansată, miercuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Psoriazisului.
Campanie de informare şi educare privind psoriazisul; 400.000 de români suferă de această afecţiune O nouă campanie de informare şi educare medicală a populaţiei cu privire la psoriazis a fost lansată marţi, cu prilejul Zilei Mondiale a Psoriazisului, de Societatea Română de Dermatologie (SRD) în parteneriat cu Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA).