Cele mai citite
 


Compozitori români contemporani la Real Conservatorio Superior din Madrid
duminică, 11 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Madrid are loc în perioada 8-11 decembrie al V-lea Congres Naţional de Clarinet, precum şi prima ediţie de nivel internaţional, anunţă ICR Madrid. Congresul, în cadrul căruia au loc concerte, master-class-uri, conferinţe cu participarea celor mai reputaţi interpreţi şi profesori de clarinet, se desfăşoară la Real Conservatorio Superior de Musica, unde sunt reuniţi specialiştii în muzică şi interpretare muzicală.
În cadrul Congresului este prezent şi Florian Popa, foarte cunoscut interpret de clarinet, conducătorul grupului Musica Nova, format din muzicieni români de prestigiu, rezidenţi în diferite ţări europene, care se reunesc cu ocazia concertelor şi interpretează cu preponderenţă partituri contemporane. De fapt, este unul din puţinele grupuri de acest fel care acordă o importanţă deosebită numelor noi din domeniul componisticii. Mai mult, Florian Popa este cunoscut în toată lumea pentru preferinţa arătată compozitorilor români tineri, pe care îi face astfel cunoscuţi, nu doar dintr-un patriotism discret, ci, aşa cum susţine el, pentru că aceştia creează muzică de cea mai bună calitate.

La Real Conservatorio Superior din Madrid, prin intermediul interpretării lui Florian Popa şi a invitaţilor săi, au putut fi ascultate compoziţii de Liana Alexandra, Şerban Nichifor, Dominic Maikan (un copil-minune al componisticii contemporane, american de origine română) şi Alan Schulman, singurul compozitor străin, prezent în programul propus de Florian Popa. Acesta din urmă a cântat alături de Musica Nova, Stark Querter, Cuarteto Boehm, Cuarteto Leonor şi soprana Maria Angeles Rodriguez.

A fost un moment de glorie pentru componistica românească de azi, adusă pe una dintre cele mai prestigioase scene madrilene de un muzician român aflat de peste 30 de ani în Spania, mai arată ICR Madrid.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Marile ţări europene încep să se opună recomandărilor venite de la Bruxelles /revista presei spaniole/ Madrid, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu, transmite: Marile ţări europene se opun numeroaselor recomandări venite de la Bruxelles în privinţa chestiunilor economice, Mariano Rajoy a numit-o pe vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria coordonatoarea politicii economice, iar ma...
Al 14-lea Congres Naţional de Medicină Internă, cel mai mare congres medical din România - Călimăneşti - Căciulata, 2 Apilie - 5 Aprilie 2014 Miercuri, 2 Aprilie 2014, la Călimăneşti - Căciulata, se vor deschide lucrările celui de al 14-lea Congres Naţional de Medicină Internă organizat de Societatea Română de Medicină Internă (SRMI).
Cluj: Congres naţional de chirurgie cu participare internaţională Societatea Română de Chirurgie, împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' şi Fundaţia 'Iuliu Haţieganu', organizează a 25-a ediţie a Congresului naţional de chirurgie, în perioada 3-6 mai.
Paisprezece ţări europene au semnat primul tratat internaţional de luptă împotriva traficului de organe umane Paisprezece ţări europene au semnat miercuri în Spania primul tratat internaţional pentru prevenirea şi combaterea traficului de organe umane, care generează anual profituri ilicite de peste un miliard de euro, a anunţat Consiliul Europei, relatează AFP.
Peste 700 de medici prezenţi la ,,Al 39-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice” - Eveniment de înaltă ținută științifică – În perioada 22-25 mai, a avut loc la Sibiu cel de-al 39-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, eveniment ştiinţific cu tradiţie în lumea medicală, desfăşurat în acest an sub egida Academiei Române.
Congres Naţional de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie, organizat de două universităţi din două Arad şi Timişoara Universitatea de Vest Vasile Goldiş, în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara, organizează, în perioada 20 - 30 mai, cel de-al doilea Congres Naţional de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie, cu tema 'Performanţe şi Perspective în Endoscopia Ginecologică'.