Cele mai citite
 


Olt: Primarul Slatinei susţine că spitalul din oraş nu poate supravieţui fără reorganizare
duminică, 11 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina are nevoie de reorganizare pentru că după modificarea legislaţiei în domeniul sănătăţii şi după introducerea coplăţii spitalul nu va rezista dacă se continuă "risipa de acum", afirmă primarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov.
"Spitalul trebuie reorganizat deoarece el nu va putea să reziste dacă rămâne aşa. El nu va putea funcţiona cu personalul şi risipa de acum pentru că nu va avea cu ce să acopere cheltuielile. Pierderi sunt de 100.000 lunar şi se fac eforturi permanente ca să nu se acumuleze datorii. Până acum nu are datorii dar trebuie un plan de reorganizare, recompartimentare, mutare a unor secţii, desfiinţare şi înfiinţare de secţii, desfiinţare de compartimente", a susţinut primarul municipiului Slatina.
Acesta a indicat şi unele compartimente de unde se pot face reduceri de cheltuieli şi personal, menţionând personalul administrativ şi desfiinţarea unor secţii. "Sunt 12 angajaţi la resurse umane. Munca aceasta poate fi făcută de maxim patru angajaţi. La primărie sunt doi angajaţi la resurse umane. Foarte multe secţii sunt doar pentru ca unii medici să se poată numi şefi de secţie. Avem aproximativ opt secţii înfiinţate doar pentru a da posibilitatea unor medici de a fi medici şefi", mai afirmă primarul, care acuză şi existenţa unui "sistem mafiot" în care ar fi implicaţi şi medici ai spitalului care direcţionează pacienţii unităţii spre clinicile private pe care le deţin.
Darius Vâlcov a aminit faptul că actuala conducere a spitalului are mandat ca până la finele anului să implementeze un plan de 20 de măsuri, dar deoacamdată numai cinci dintre acestea au fost puse în practică, respectiv dotarea cu televizoare şi frigidere a saloanelor, impunerea unui orar de curăţenie în saloane şi grupuri sanitare, înlocuirea întregii lenjerii de pat şi înlocuirea unei treimi dintre saltele.
Din ianuarie spitalul va avea cantină proprie ce va furniza hrana pacienţilor şi în 2012 se preconizează ample lucrări de modernizare a saloanelor şi clădirilor spitalului, în sensul reabilitării termice. AGERPRES/(A, Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost inaugurat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, aflat în ultimii doi ani, în lucrări de reabilitare printr-un program derulat cu fonduri europene în valoare de aproape patru milioane lei, a fost inagurat joi de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt, instituţia care administrează unitatea...
Olt: Spitalul din Slatina va fi administrat de Primărie şi Consiliul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi administrat din 2011 atât de Consiliul Judeţean Olt (actualul administrator), cât şi Primăria Slatina.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a redus la jumătate costurile cu hrana pacienţilor Costurile cu hrana pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reduse la jumătate în luna ianuarie faţă de luna anterioară, după ce instituţia sanitară a renunţat la contractul cu o firmă privată ce asigura hrana şi a creat un bloc alimentar unde lucrează angajaţi ai spitalului care să...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a întrunit circa 90% din criteriile de acreditare Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi acreditat cu aproximativ 90% dintre criterii îndeplinite, potrivit managerului unităţii sanitare Andrei Iordache, care a menţionat că unele secţii au îndeplinit toate criteriile de acreditare.
Olt: Secţiile de Pediatrie şi Neonatologie ale spitalului din Slatina, modernizate cu fonduri de la CJ Secţiile de Pediatrie şi Neonatologie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor intra în următorii doi ani în ample lucrări de reabilitare, modernizare şi recompatrimentare, cu fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Olt, după ce joi consilierii judeţeni au aprobat această investiţie în valoare...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va ataca decizia Tribunalului în cazul medicului Tusciuc Slatina, 13 ian /Agerpres/ - Decizia Tribunalului Olt, de admitere a contestaţiei depusă de medicul Mircea Tusciuc împotriva hotărârii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina prin care este desfăcut contractul său de muncă, va fi atacată de SJU Slatina, potrivit afirmaţiilor directorului medical...