Cele mai citite
 


Patronatul Medicinei Integrative: Măsuri de asistenţă specială pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi
duminică, 11 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patronatul Medicinei Integrative (PMI) desfăşoară un proiect european amplu în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi.
''Pentru a realiza acest obiectiv axat în mod direct pe creşterea gradului de ocupare a acestei categorii sociale defavorizate, PMI a deschis trei centre teritoriale, la Bucureşti, Braşov şi Constanţa, unde persoanele cu dizabilităţi primesc suport total în vederea reintegrării pe piaţa muncii'', a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, Liviu Mandler, preşedintele Patronatului Medicinei Integrative.
Potrivit acestuia, proiectul prevede înregistrarea şi oferirea, în mod gratuit, de informare, consiliere psihologică, consiliere şi orientare profesională, consiliere juridică, mentorat, tutoriat, dar şi cursuri de formare profesională efectivă.
De asemenea, în cadrul Reţelei Naţionale de Suport iniţiate de Patronatul Medicinei Integrative, zeci de companii şi-au dat, până în prezent, acordul să sprijine integrarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi şi să colaboreze îndeaproape cu Patronatul Medicinei Integrative pentru a găsi cele mai bune soluţii de angajare a persoanelor cu dizabilităţi.
''Soluţia societăţii nu poate fi aruncarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa liberă să îşi găsească singure un loc de muncă, modalitate care este dificilă chiar şi pentru cei sănătoşi. Noi pregătim mai întâi familia să conştientizeze că persoana cu dizabilităţi este aptă de integrare socială, apoi pregătim persoana în cauză, identificând abilităţile sale şi ce fel de job i s-ar potrivi. Muncim şi cu angajatorul care are, de multe ori, prejudecăţi, şi îi arătăm în ce fel poate integra în muncă persoane cu dizabilităţi. Abia apoi îi oferim persoanei respective locul de muncă unde, însă, nu o părăsim să se descurce singură, ci îi acordăm sprijinul unui tutore care o ajută de la bun început şi pentru o perioadă de timp, până la integrarea efectivă. Acesta asistă în toate problemele legate de această integrare la locul de muncă. Este exact genul de măsuri de asistenţă specială recomandat de studiul INS şi el ar trebui extins la scara întregii societăţi'', a explicat Liviu Mandler.
Programul de măsuri de asistenţă specială este realizat de PIM în cadrul proiectului european ''Reţea regională pentru promovarea şi aplicarea conceptelor economiei sociale în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi'', cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ''Investeşte în oameni!''.
Persoanele cu dizabilităţi din România sunt puternic afectate de şomaj şi de lipsa locurilor de muncă, conform unei cercetări a Institutului Naţional de Statistică asupra forţei de muncă în gospodării pentru trimestrul II al anului 2011.
Conform aceleaşi cercetări recent publicate, ''persoanele cu dizabilităţi ar avea nevoie de măsuri de asistenţă specială pentru a se putea încadra în muncă''.
PIM este o organizaţie neguvernamentală ce îşi propune promovarea, dezvoltarea, adoptarea şi implementarea medicinei integrative în practica medicală din România, urmărindu-se ca aceasta ''să fie soluţia comună şi locul de întâlnire pentru medici, educatori şi cercetători în beneficiul omului''.
Conceptul Medicinei Integrative plasează pacientul în centrul echipei medicale şi utilizează toate terapiile demonstrate ca fiind sigure şi eficiente, indiferent de sistemul de gândire medicală din care aceste terapii provin. AGERPRES/(A, AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Patronatul Medicinei Integrative: 124 de persoane cu dizabilităţi aşteaptă reluarea plăţilor prin POSDRU Dintre cele 139 de persoane cu dizabilităţi care au urmat cursurile de formare profesională în cadrul unui proiect POSDRU cu finanţare europeană derulat de Patronatul Medicinei Integrative, doar 15 şi-au primit subvenţia cuvenită, ceilalţi 124 fiind în aşteptarea reluării plăţilor, a declarat, pentru...
Braşov: Serviciu de Urgenţă prin SMS 113, pentru persoane cu dizabilitaţi de auz şi/sau de vorbire Persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire din judeţul Braşov şi Covasna vor avea posibilitatea apelării unui Serviciu de urgenţă prin SMS, la numărul 113, au anunţat joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, şeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Braşov, col. Mihai Şovăială...
CEDCD: În România trăiesc 700.000 de persoane cu dizabilităţi, dintre care 80.000 sunt copii Aproximativ 700.000 de persoane cu dizabilităţi trăiesc în România, dintre care 80.000 sunt copii, potrivit datelor statistice făcute publice luni de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD).
Finanţare europeană de circa 4 milioane euro pentru integrarea şi reabilitarea profesională a persoanelor cu dizabilităţi Bucureşti, 10 mar /Agerpres/ - Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU), cofinanţează cu aproximativ 4 milioane euro proiectul strategic 'ExcelNet' de înfiinţare a unei reţele de centre de excelenţă în furnizarea serviciilor de reabilitare şi...
CRJ: 5.000 de persoane instituţionalizate cu dizabilităţi mintale au murit, în ultimii 5 ani, în condiţii necunoscute Reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, ai Centrului de Investigaţii Media, Centrului de Resurse Juridice (CRJ) şi ai Guvernului au participat miercuri, la Braşov, la o dezbatere privind rezultatele monitorizărilor independente şi ale investigaţiilor j...
Proiect european pentru persoane cu dizabilităţi Bucureşti, 21 sep /Agerpres/ - Patronatul Medicinei Integrative din România, membru al Confederaţiei CONPIROM, a prezentat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul 'Reţea regională pentru promovarea şi aplicarea conceptelor economiei sociale în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială...