Cele mai citite
 


Premiul Drepturilor Copilului, acordat medicului Rodica Mătuşa
duminică, 11 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premiul Drepturilor Copilului a fost decernat vineri seară dr. Rodica Mătuşă, fiind oferit pentru prima dată în România de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) unei persoane care a militat pentru drepturile copilului, care a luptat pentru respectarea acestora şi a contribuit la schimbarea vieţii lor.
Premiul Drepturilor Copilului este o formă de recunoaştere publică a importanţei şi a valorii rezultatelor activităţilor derulare de către câştigător prin oferirea atât a trofeului ''Drepturile Copilului'', cât şi a unui premiu în valoare de 1.000 de euro acordat de Medlife.
De asemenea, juriul a decis decernarea unei menţiuni speciale pentru implicare personală dr. Rodica Nanu, menţiunea specială pentru susţinerea dreptului la participare şi opinie a Copilului a revenit Ninei Cugler, iar Premiul tinereţii i-a fost conferit Andreei Grigoriu, premiu în valoare de 500 de USD.
Premiul pentru presă ''Jurnalistul Drepturilor Copilului'' a ajuns la Paula Herlo - PRO TV. De asemenea, la această categorie au existat doua menţiuni speciale pentru Aurelia Alexa - Mediafax şi Diana Brâncuş Ţicleanu - Televiziunea Română.
Puternic implicată de-a lungul ultimilor ani în promovarea dreptului la viaţă şi sănătate, contribuind la schimbarea calităţii îngrijirii medicale în România şi schimbând vieţile multor copii din România, Liana Stanciu a fost amfitrionul serii şi a fost la rându-i premiată de către organizatori.
Premiul special VIP a fost acordat lui Virgil Ianţu pentru implicarea în campaniile privind bunăstarea copiilor şi susţinerea acţiunilor ONG-urilor. Premiul pentru blogosferă a ajuns la chinezu.eu, adică la Cristi Birta China, care este mereu alături de ONG-uri în campaniile pentru copii.
Federaţia a acordat şi trei premii speciale unor personalităţi diplomatice: Henry Paul - Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Fabienne Reuter - Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Edmond Mc Loughney - Reprezentantul UNICEF în România, personalităţi care au susţinut de-a lungul anilor acţiunile FONPC şi au promovat activ importanţa respectării drepturilor copilului.
Dr. Diana Nistorescu a primit premiul special al organizatorilor pentru promovarea drepturilor copilului.
S-a acordat post mortem premiul pentru întreaga carieră dedicată copiilor şi drepturilor lor dr. Alexandra Zugrăvescu, Preşedinte al Fundaţiei Internaţionale pentru Copil şi Familie.
''A fost impresionant să vedem cum oamenii s-au mobilizat să nominalizeze persoane publice, dar şi pe cele din sistemul de protecţie a copilului. Este încă o dovadă că în România funcţionează modelele persoanelor publice ceea ce responsabilizează şi mai mult implicarea lor în continuare în proiecte cu şi pentru copii. Prezenţa în număr mare a ambasadorilor la acest eveniment semnifică importanţa acordată pe plan internaţional a promovării continue şi susţinute a respectării drepturilor copilului. Acest Festival este acum într-o primă fază, în anii ce vor veni vom face o tradiţie din premierea celor mai implicaţi profesionişti, jurnalişti, oameni politici, diplomaţi, personalităţi şi desigur copii şi tineri'', a spus Bogdan Simion, preşedintele FONPC.
Evenimentul face parte din cadrul proiectului ''Pentru cucerirea drepturilor noastre - Festivalul Drepturilor Copilului'' implementat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) în perioada septembrie 2011 - decembrie 2011, alături de partenerii săi, Reprezentanţa UNICEF în România, Ambasada Franţei, Delegaţia Wallonie - Bruxelles, Ambasada Spaniei, Ambasada Norvegiei, Amabasada Canadei, Ambasada Elveţiei, Fundaţia Parada şi Organizaţia Internaţională a Francofoniei.
Festivalul are drept scop creşterea vizibilităţii implicării persoanelor din diferite domenii (educaţie, sănătate, protecţie socială, artă, cultură, mass-media, societate civilă sau instituţii publice etc.) în respectarea, promovarea şi apărarea drepturilor copiilor.
Evenimentul care a avut loc la Teatrul Metropolis a adunat numeroase persoane publice care s-au implicat în proiecte pentru copii. Preşedintele onorific al juriului, actorul George Ivaşcu, director al Teatrul Metropolis, a subliniat în deschiderea evenimentului legătura puternică dintre drepturile copilului şi teatru. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alexandru Cristian Ştrenc (OSIM):Invenţiile româneşti au premii internaţionale, deşi cercetarea este cronic subfinanţată (interviu) Invenţiile româneşti au primit recunoaştere pe plan internaţional, dar România nu poate concura cu marile puteri tehnologice pentru că îi lipseşte baza, iar cercetarea ştiinţifică şi cea tehnologică sunt în suferinţă, printre altele, fiind cronic subfinanţate.
Fundaţia Vodafone România a investit 20 de milioane de euro în activităţi sociale, în 17 ani Fundaţia Vodafone România a organizat 'Gala Fundaţiei Vodafone - 17 ani de fapte bune', eveniment prilejuit de împlinirea a 17 ani de activitate în folos social, perioadă în care a investit 20 milioane euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non profit partenere.
Ministrul Dezvoltării: România intenţionează să candideze în toamnă pentru poziţia de preşedinte al Consiliului executiv al OMT România intenţionează să candideze în toamnă pentru poziţia de preşedinte al Consiliului executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), a anunţat, luni, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, la deschiderea conferinţei internaţionale privind turismul de sănătate.
Gala Medica Academica Gala Medica Academica, eveniment organizat de Tarus Media, sub egida Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, a decernat joi seară premiile pentru excelenţă.
ORGANIZAŢII INTERNAŢIONALE: Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a fost înfiinţat la 11 decembrie 1946, de către Adunarea Generală a ONU, cu scopul de a furniza ajutoare de urgenţă, constând în alimente, haine şi produse medicale, copiilor europeni care se confruntau cu foametea şi bolile, în urma celui de-al Doilea Război...