Cele mai citite
 


SUA: 35 de ani închisoare pentru fraudă de 205 milioane dolari împotriva Medicare
duminică, 11 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O americancă a fost condamnată vineri la 35 de ani de închisoare pentru fraudarea sistemului federal de asigurări medicale Medicare, relatează Reuters.
Judith Negron, proprietară a American Therapeutic Corp, o reţea de centre de asistenţă psihiatrică având sediul la Miami /Florida, sud-est/, a fost implicată într-o schemă prin care, timp de opt ani, către Medicare s-au emis facturi în valoare totală de peste 205 milioane de dolari pentru servicii care fie nu erau necesare, fie nu au fost niciodată furnizate clienţilor.

În septembrie, coproprietarii reţelei, Lawrence Duran şi Marianella Valera, au fost condamnaţi primul la 50, a doua tot la 35 de ani închisoare pentru aceeaşi fraudă.

Totodată, Negron, Valera şi Duran trebuie să achite 87 de milioane de dolari în contul facturilor frauduloase către Medicare şi pentru care American Therapeutic şi-a încasat banii.

Înainte de acest caz, cea mai severă pedeapsă pronunţată în SUA pentru fraudarea Medicare era cea de 30 de ani închisoare la care a fost condamnată în 2008 Ana Alvarez-Jacinto, un medic tot din Miami, care a solicitat decontarea unor tratamente nenecesare împotriva HIV, virusul SIDA.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: 91 de peroane arestate pentru o fraudă de 430 de milioane de dolari în sistemul de sănătate Un număr de 91 de persoane au fost arestate în SUA în urma descoperirii unei fraude în valoare de 430 de milioane de dolari în programul de asistenţă medicală pentru persoanele vârstnice, Medicare, au anunţat joi autorităţile americane, citate de agenţia EFE.
SUA: 91 de persoane inculpate pentru fraudarea Medicare cu 295 milioane de dolari Autorităţile americane au inculpat 91 de persoane, printre care medici şi asistente, pentru participare la escrocherii prin care programul medical federal Medicare a fost fraudat cu 295 milioane de dolari prin facturi false, relatează Reuters şi AP.
Sistemul de asigurări medicale din SUA Asigurarea medicală universală nu există în Statele Unite ale Americii, unde circa 36 de milioane de americani nu au asigurare de sănătate. Proiectul de lege aprobat duminică de Camera Reprezentanţilor încearcă să remedieze această situaţie prin oferirea unei acoperiri pentru cel puţin 32 de milioane...
SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.
CNAS a lansat sistemul informatic integrat pentru dosarul electronic de sănătate Bucureşti, 18 mar /Agerpres/ - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a lansat, vineri, proiectul sistemului informatic integrat pentru dosarul electronic de sănătate finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Grecia: Statul se luptă să reducă factura la medicamente pe fondul opoziţiei industriei şi personalului medical (FT) Continuarea nivelului înalt al cheltuielilor pentru medicamente în Grecia este un exemplu izbitor privind problemele mai largi cu care se confruntă ţara, în contextul în care se luptă sub presiunea internaţională să reducă cheltuielile publice şi să ţină în frâu datoria, scrie Financial Times în ediţia...