Cele mai citite
 


Tulcea: Proiectul legii privind reducerea taxei de poluare, criticat de deputatul PNL, Octavian Popa
duminică, 11 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PNL, Octavian Popa, critică proiectul legii privind diminuarea taxei de poluare, susţinând că acesta prevede "incorect" plata acestei taxe şi la schimbarea proprietarului unui autovehicul.
Parlamentarul tulcean a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că proiectul de lege discutat recent în Camera Deputaţilor este mai incorect decât cel propus de Guvernul Tăriceanu în 2007.
'Una din situaţiile în care se plăteşte taxa de poluare este la înmatricularea maşinii şi la transcrierea dreptului de proprietate, adică la vânzarea autovehiculului. (...) Ce este trist şi imoral este faptul că acelaşi partid (PDL - n.r.), care şi-a făcut campanie opunându-se unui proiect similar în 2007, vine acum cu o formă care îi va afecta mult mai grav pe cetăţenii României. Este o formulă care nu are nicio justificare legală, nici morală şi nici nu respectă principiul potrivit căruia poluatorul plăteşte', a afirmat deputatul PNL, Octavian Popa.
Referindu-se la activitatea sa parlamentară, el şi-a exprimat speranţa ca în cadrul Comisiei de cercetare a abuzurilor săptămâna viitoare să se clarifice situaţia absolvenţilor Universităţii 'Spiru Haret', având în vedere că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a confirmat prezenţa sa la şedinţa care va avea loc marţi, 13 decembrie.
'Comisia noastră are un număr record în istoria Parlamentului de audieri ale miniştrilor, secretari de stat sau subsecretari de stat, iar în unele cazuri s-au găsit soluţii pentru rezolvarea problemelor, în altele continuăm să le identificăm', a menţionat deputatul liberal.
De asemenea, parlamentarul tulcean a prezentat propunerile făcute pentru reducerea CAS-ului, în opinia sa adoptarea unei asemenea măsuri constituind un prim pas pentru relansarea economică a României.
'Consider că această contribuţie ar trebui redusă cu 50% în primele şase luni pentru cei are trec de la part time la full time şi în felul acesta am încuraja angajatorul să plătească CAS-ul pentru norma întreagă, ceea ce ar fi un câştig pentru bugetul statului', a conchis deputatul PNL, Octavian Popa.
Parlamentarul tulcean a anunţat totodată că săptămâna viitoare va interpela Ministerul Sănătăţii pe tema medicamentelor ieftine care nu se mai găsesc în farmaciile din ţară în defavoarea bolnavilor cu posibilităţi financiare reduse, aşteptând o soluţie de la ministerul de resort. AGERPRES/(A-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Deputaţii au extins programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli şi la clasa pregătitoare Camera Deputaţilor a aprobat marţi modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, extinzând programul şi la nivelul clasei pregătitoare.
Camera Deputaţilor: Vânzarea de medicamente pe internet, permisă doar farmaciilor autorizate Deputaţii au adoptat, miercuri, o propunere legislativă care prevede că vânzarea pe internet a medicamentelor care se acordă fără prescripţie medicală este permisă numai farmaciilor comunitare şi drogheriilor autorizate, prin ordin al ministrului Sănătăţii.
Tulcea: Acord inter-instituţional pentru acoperirea deficitului de specialişti din domeniul sănătăţii Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Iulian Chiriac şi reprezentanţi ai unor instituţii din Tulcea, Constanţa şi Bucureşti au semnat, vineri, la Tulcea, un acord de colaborare inter-instituţional pentru derularea unui program cu scopul acoperirii deficitului de medici cu care se confruntă judeţul...
Tulcea: Ministerul Sănătăţii va sprijini dotarea cu aparatură a Spitalului Judeţean Ministerul Sănătăţii va aloca anul acesta fondurile necesare achiziţionării a trei aparate performante pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea şi ia în calcul alocarea de sporuri pentru personalul medical de specialitate care deserveşte această unitate, susţine secretarul de stat în MS Iulian...
Tulcea: Taxa CJ impusă pescarilor ar putea fi modificată Taxa anuală impusă la finele anului trecut de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea persoanelor juridice care vor să exploateze în scop comercial resursa piscicolă din Delta Dunării va fi reanalizată, la cererea pescarilor.