Cele mai citite
 


Alba: "Staphylococcus aureus", identificat la bucătăreasa firmei care a furnizat mâncare pentru copiii internaţi cu toxiinfecţie
marţi, 13 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucătăreasa firmei de catering care a furnizat mâncarea pentru cei 26 de copii din Alba Iulia spitalizaţi săptămâna trecută cu toxiinfecţie alimentară era purtătoare de 'staphylococcus aureus', potrivit analizelor efectuate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.
Şeful DSP Alba, Horea Timiş, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că germenul patogen izolat din probele prelevate este 'staphylococcus aureus', acesta fiind găsit la bucătăreasă atât pe mână, unde avea o plagă, cât şi în secreţiile nazale. Germenul a fost identificat şi în produsul finit, pe toată mâncarea, care a fost contaminată pe parcursul manipulării.
Bucătăreasa a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 de lei şi cu interzicerea activităţii de bucătar pe o perioadă determinată necesară efectuării tratamentului de sterilizare bacteriologică. De asemenea, firma de catering a fost sancţionată cu amendă în valoare de 15.000 de lei şi cu suspendarea activităţii de catering până la remedierea deficienţelor. Totodată, administratorul societăţii a fost amendat cu 1.000 de lei.
Sancţiuni contravenţionale au primit şi directorii Centrului pentru Educaţie Incluzivă şi Grupului Şcolar 'Dorin Pavel' Alba Iulia, pentru mai multe deficienţe constatate la cantinele unde au mâncat cei 26 de copii care s-au îmbolnăvit. Medicii şcolari de la cele două unităţi au primit câte un avertisment.
Un număr de 24 de copii, cărora li s-au adăugat ulterior încă doi, au fost internaţi, săptămâna trecută, la secţiile de Boli Contagioase din Alba Iulia, Aiud şi Sebeş cu simptome de toxiinfecţie alimentară - dureri abdominale colicative, greţuri, vomă, diaree, după ce consumaseră mâncare furnizată de o firmă de catering. Nouă au prezentat forme clinice uşoare, ia 17 forme clinice medii. Din cei 26 de copii, doi au mâncat la o altă cantină, situată în aceeaşi curte, iar unul a luat masa în ambele locuri. Copiii au fost externaţi după două zile. AGERPRES/(A - Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Ancheta DSP Alba a stabilit o contaminare masivă cu salmonela în cazul nuntaşilor de la Bistra Autorităţile sanitare din Alba au constatat o contaminare masivă cu salmonela în gospodăria din Bistra unde, săptămâna trecută, a fost preparată mâncarea pentru o nuntă care s-a soldat cu spitalizarea a aproximativ unui sfert dintre participanţi.
Alba: Zeci de copii cu nevoi speciale, spitalizaţi cu simptome de toxiinfecţie alimentară Aproape 25 de copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alba Iulia au fost internaţi miercuri seara la secţiile de Boli Contagioase din Alba Iulia, Aiud şi Sebeş cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat, la cantina unităţii, mâncare asigurată de o firmă de catering.
Alba: Încă nouă copii din Sebeş internaţi cu toxiinfecţie alimentară Alţi nouă copii din Sebeş au fost internaţi, duminică, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, la Secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, ridicând la 30 numărul celor care au necesitat spitalizare după ce au mâncat, în urmă cu câteva zile, la o grădiniţă cu program prelungit din...
Constanţa: Un nou focar de toxiinfecţie alimentară depistat de DSPJ Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa a informat vineri, într-un comunicat de presă că a fost determinat un nou focar de toxiinfecţie alimentară, soldat cu îmbolnăvirea a nouă copii, la Complexul turistic "La Peşte", din Oraşul Năvodari.
Alba: Deficienţe igienico-sanitare la grădiniţa din Sebeş unde 14 copii au suferit o toxiinfecţie alimentară O serie de deficienţe au fost constatate la controlul igienico-sanitar de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba la grădiniţa din municipiul Sebeş de unde provin cei 14 copii şi doi angajaţi internaţi, de joi, cu simptomatologie specifică toxiinfecţiei alimentare.
Alba: Brânză telemea şi smântână contaminate cu E.Coli, la o pensiune din Apuseni Examenele de laborator efectuate pe probe recoltate de la pensiunea din Munţii Apuseni unde, săptămâna trecută, nouă copii şi un adult cazaţi în unitatea respectivă s-au îmbolnăvit, fiind spitalizaţi sub suspiciunea de toxiinfecţie alimentară, au arătat o contaminare cu E.Coli pentru brânză telemea şi...