Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Fostul spital de la Teaca, transformat în centru de permanenţă
marţi, 13 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul spital din comuna Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud, desfiinţat în acest an, s-a transformat în centru medical de permanenţă, inaugurarea acestuia având loc luni în prezenţa prefectului, subprefectului, directorilor Direcţiei de Sănătate Publică, Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
Noua unitate, care va începe să funcţioneze efectiv din 3 ianuarie anul viitor, deserveşte peste 15.000 de oameni din mai multe comune învecinate, iar personalul va fi format din şapte medici şi şapte asistente medicale, care vor asigura servicii medicale de permanenţă pentru bolnavi.
Iniţial, fostul spital de la Teaca ar fi trebuit să fie transformat în cămin pentru persoane vârstnice, însă autorităţile locale au amânat decizia prea mult, astfel că singura soluţie a fost deschiderea unui centru medical de permanenţă.
În plus, la Teaca a fost înfiinţată din acest an o substaţie a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, astfel încât locuitorii beneficiază şi de un echipaj de salvare aflat la dispoziţia lor 24 de ore din 24.
Potrivit prefectului de Bistriţa-Năsăud, Cristian Florian, săptămâna viitoare va fi inaugurat şi un centru medical de permanenţă în comuna Josenii Bârgăului. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Primul aparat RMN din judeţ, inaugurat în urma unei investiţii private Primul aparat RMN din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost inaugurat miercuri, în prezenţa oficialităţilor locale, în urma unei investiţii private de aproximativ un milion de euro făcute de un centru medical privat.
Harghita: Centru medical de permanenţă, inaugurat la Miercurea Ciuc Un centru medical de permanenţă a fost inaugurat, marţi, la Miercurea Ciuc, urmând să asigure o parte a asistenţei medicale de urgenţă, astfel încât Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc să nu mai fie luată cu asalt de pacienţi.
Bistriţa-Năsăud: Primul serviciu de ambulanţă privat din judeţ, înfiinţat de către Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" din Bistriţa a inaugurat, marţi, în prezenţa mitropolitului Clujului, Andrei, un serviciu privat de ambulanţă - proiect unic atât în Patriarhia Română, cât şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Soluţie de compromis pentru spitalul desfiinţat la Teaca - centru medical de permanenţă Persoanele care beneficiau de serviciile Centrului de sănătate din comuna Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud, desfiinţat de la 1 aprilie, vor beneficia pe viitor nu doar de un azil de bătrâni, ci şi de un centru medical de permanenţă, dotat cu medic şi salvare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul...
Bistriţa-Năsăud: Asistenţii medicali de la Ambulanţă deservesc de 10 ori mai multe cazuri decât medicii Numărul redus de medici încadraţi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud face ca asistenţii medicali să conducă echipajele de intervenţie în de zece ori mai multe cazuri decât o fac cadrele cu studii superioare, potrivit bilanţului activităţii pe 2015 publicat pe site-ul instituţiei...
Harghita: Primul centru de permanenţă din judeţ va începe să funcţioneze în această lună Primul centru medical de permanenţă din Harghita va începe să funcţioneze în această lună, iar alte trei urmează să îşi primească pacienţii anul viitor.