Cele mai citite
 


Covasna: ISU a primit trei ambulanţe SMURD; serviciul va deveni operational anul viitor
marţi, 13 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a preluat luni trei ambulanţe care vor intra în dotarea Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ce va deveni operaţional la nivel de judeţ începând de anul viitor.
Comandantul ISU Covasna, György Alfons a declarat pentru AGERPRES că cele trei ambulanţe noi şi ultramoderne vor fi repartizate localităţilor Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului.
Acesta a menţionat că instituţia are oameni pregătiţi pentru a lucra pe cele trei ambulanţe.
'Avem oameni care au urmat cursuri de pregătire la Târgu Mureş, Sibiu şi Galaţi. Pentru fiecare maşină avem câte 12 oameni, care vor lucra în patru ture (...) Eu sper ca SMURD Covasna să devină operaţional până la sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor', a declarat György Alfons.
El a precizat că, în 2013 ISU Covasna va mai primi încă două ambulanţe în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional.
SMURD a fost înfiinţat experimental în septembrie 1990 sub egida Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă din Târgu Mureş, ca un sistem pentru asigurarea asistenţei medicale calificate în situaţii de urgenţă. La început, acesta a funcţionat în totalitate cu voluntari, în principal studenţi de la Facultatea de medicină din Târgu Mureş, doctori şi voluntari ai Crucii Roşii, sub directa coordonare a medicului Raed Arafat. În noiembrie 1992, ca urmare a recunoaşterii meritelor, acest serviciu a primit din partea Ministerului Sănătăţii un statut oficial, iar din anul 2001 face parte din dispeceratul integrat 112, care deserveşte pe lângă SMURD şi Pompierii, Poliţia şi Ambulanţa. AGERPRES/(AS-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Covasna: SMURD aniversează un an de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna aniversează un an de la înfiinţare, perioadă în care a avut aproape 2200 de intervenţii.
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Alba: SMURD Alba dispune de un echipaj de terapie intensivă mobilă Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba dispune de sâmbătă şi de un echipaj de terapie intensivă mobilă, unitatea de intervenţie cu pregătirea cea mai înaltă din punct de vedere medical din sistemul de urgenţă prespitalicesc.
Covasna: Inaugurarea SMURD, în prezenţa ministrului Sănătăţii Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna va fi inaugurat oficial vineri, la Sfântu Gheorghe, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Rittli, şi a subsecretarului de stat Raed Arafat.
SMURD a devenit operaţional în judeţul Covasna Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit operaţional începând cu data de 1 februarie şi în judeţul Covasna, iar în prima zi a avut trei intervenţii.