Cele mai citite
 


Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical
marţi, 13 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul Tudor Ciuhodaru cere adoptarea de urgenţă a proiectului de act normativ ce prevede pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical, precum şi asigurarea pazei Unităţilor de Primire a Urgenţelor (UPU) de către poliţie.
Printre motivele invocate de Tudor Ciuhodaru, care lucrează de aproape două decenii în UPU, sunt numeroasele cazuri de agresiuni în unităţile de primire urgenţe din spitale, dar şi faptul că sancţionarea actelor de violenţă îndreptate împotriva medicilor aflaţi la datorie ar descuraja această agresivitate, permiţându-i personalului medical să poată acţiona eficient în interesul pacientului.
''Mai miră pe cineva faptul că un ambulanţier a fost bătut încercând să salveze viaţa asistentului? Nu cred. Jurnalele de ştiri se deschid în fiecare zi cu câte un doctor, asistent, brancardier sau ambulanţier bătut sau înjunghiat. Suntem de aceeaşi parte a baricadei când încercăm imposibilul. De aceea vrem să fie mai bine pentru pacienţii noştri prin realizarea unui cod de bune practici. Această iniţiativă legislativă este doar una  din cele ce vor realiza un sistem medical în care relaţia pacient - medic va fi din nou cea mai importantă'', a declarat luni presei Tudor Ciuhodaru.
Deputatul Tudor Ciuhodaru susţine că ''sancţionarea actelor de violenţă împotriva personalului medical ar descuraja această agresivitate, permiţând totodată truditorilor din sănătate să poată acţiona eficient în interesul pacienţilor''.
''De asemenea, propuneam şi ca în cazul decesului personalului medical în urma unei astfel de agresiuni familia să poată beneficia de o asigurare de viaţă implicită. Nici astăzi acest proiect de lege nu a fost adoptat. Se pare că mai trebuie să fie bătut vreun ambulanţier sau înjunghiat un brancardier de la UPU Cluj pentru ca legile pe care le iniţiez, pornind de la o realitate dureroasă, să intre în atenţia guvernanţilor. Acest proiect legislativ a beneficiat doar de avizul negativ din partea ministerului de resort. Sper ca noul ministru al Sănătăţii, medic de profesie, să ne ajute în a salva şi vieţile celor care salvează vieţi'', a precizat Tudor Ciuhodaru.
Deputatul Tudor Ciuhodaru a depus în urmă cu mai bine de un an un proiect legislativ care prevedea măsuri drastice împotriva celor care agresează personalul medical aflat în misiune.
În proiect, Ciuhodaru propunea ca agresiunile împotriva personalului medical să fie considerate infracţiuni şi să fie pedepsite ca atare.  AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea pedeapsa maximă pentru agresorii personalului medical Medicul Tudor Ciuhodaru, deputat PC, solicită adoptarea de urgenţă a proiectului de act normativ care prevede pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical, precum şi asigurarea pazei Unităţilor de Primire a Urgenţelor de către poliţişti.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea ca ambulanţele, poliţia şi pomierii să aibă prioritate oriunde Deputatul PC Tudor Ciuhodaru a declarat, sâmbătă, presei, că va depune un nou proiect legislativ pentru ca intervenţia ambulanţelor şi poliţiei să aibă prioritate oriunde.
Tudor Ciuhodaru: Comasarea spitalelor 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi îngreunează rezolvarea urgenţelor Comasarea spitalelor clinice de urgenţă 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi, prevăzută de Ministerul Sănătăţii, nu va conduce la creşterea calităţii actului medical, ci doar la temporizarea rezolvării terapeutice a urgenţelor, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, deputat independent...
Dan Voiculescu: Decizia conducerii Spitalului de Urgenţă Iaşi în cazul lui Ciuhodaru, una de epurare politică Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, consideră că decizia conducerii Spitalului Clinic de Urgenţe din Iaşi de a-l demite din funcţia de purtător de cuvânt pe medicul Tudor Ciuhodaru este 'una de evidentă epurare politică', exprimându-şi susţinerea pentru deputatul recent devenit membru PC.