Cele mai citite
 


Arad: O femeie a murit la o oră după ce a născut prin cezariană
miercuri, 14 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie în vârstă de 24 de ani, din localitatea arădeană Cuvin, a murit la o oră după ce a născut prin cezariană, iar medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad susţin că decesul ar fi survenit în urma unei embolii pulmonare.
'Femeia, care nu fusese luată în evidenţă de niciun medic de-a lungul celor nouă luni de sarcină, a ajuns în cursul zilei de vineri la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul SCJU Arad, pregătită să nască. După ce femeii i-au fost făcute investigaţiile de specialitate care se impuneau, medicii au decis să aştepte ca aceasta să intre în travaliu. Lucru care s-a întâmplat luni dimineaţă, dar, cum naşterea nu mergea cum trebuie, medicii au decis să-i facă cezariană, deoarece ritmul cardiac al fătului nu era normal. Însă, după masă, la o oră după ce a născut un băieţel de 3,6 kilograme, tânăra în vârstă de 24 de ani a decedat', a declarat marţi, pentru AGERPRES, conf. univ. dr. Teodora Olariu, manager interimar al SCJU Arad.
Potrivit sursei citate, pacienta s-a simţit bine după naştere. După ce s-a trezit din anestezie a comunicat cu familia care a însoţit-o la spital şi cu medicii, cărora le-a mulţumit pentru faptul că a adus pe lume un copil sănătos. Din păcate, la scurt timp după operaţie, femeia a făcut nişte complicaţii, iar, la o oră după ce a născut, femeia a murit, cu toate eforturile medicilor care au încercat să o salveze.
'În urma primelor investigaţii, medicii presupun că a fost vorba de o embolie pulmonară, tânăra neavând alte afecţiuni. Pacienta a fost supravegheată de medici şi este greu de crezut că în acest caz a fost vorba de o culpă medicală. Totuşi, nu ne putem pronunţa până când nu vom primi de la medicul legist, rezultatul autopsiei şi al examenului histopatologic', a precizat conf. univ. dr. Teodora Olariu, managerul interimar al SCJU Arad.
Dr. Teodora Olariu a adăugat că în acest caz a fost deschisă o anchetă internă, cazul fiind de asemenea preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, în vederea stabilirii cauzelor care au dus la decesul tinerei femei şi a tragerii la răspundere a celor vinovaţi.
În ceea ce priveşte băieţelul, medicii neonatologi din cadrul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie a SCJU Arad susţin că acesta se simte bine, neavând probleme de sănătate. AGERPRES/(AS, A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Anchetă internă la SCJU, după ce un bebeluş a murit la 44 de ore de la naştere O anchetă internă a fost demarată în Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după ce un bebeluş a decedat la 44 de ore de la naştere.
Fostul manager al SCJU Arad consideră inoportună mutarea Maternităţii în noua clădire destinată Spitalului TBC Arad, 29 mar /Agerpres/- Fostul manager şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, consideră inoportună mutarea Secţiei de Obstetrică - Ginecologie a SCJU în noua clădire, destinată iniţial Spitalului TBC şi construită în cartierul Grădişte, scoţând în evidenţă...
Arad: Spitalul Matern, singurul din ţară atestat în folosirea operaţiei de cezariană 'Vejnovic' Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Arad, singurul din ţară atestat în folosirea tehnicii operaţiei de cezariană 'Vejnovic' de către autorul ei, a prezentat această tehnică în cadrul unei manifestări cu caracter ştiinţific intitulată 'Consilium Semestrae Arădean'- ediţia a II-a.
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...
Naşterea prin cezariană, preferată de mame Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.
Vaslui: Anchetă în cazul unei femei care a decedat după ce a născut Poliţiştii vasluieni au demarat o anchetă după ce o femeie în vârstă de 20 de ani a murit la Spitalul Judeţean 'Elena Beldiman' din Bârlad imediat după ce a născut pe cale naturală un băieţel sănătos. Femeia, care mai avea acasă o fetiţă în vârstă de doi ani, a murit în stop cardio-respirator iresuscitabil...