Cele mai citite
 


Austria: ministrul ştiinţei îşi doreşte rezolvarea problemelor financiare ale AKH până de Crăciun
miercuri, 14 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul austriac al ştiinţei şi cercetării Karlheinz Töchterle a afirmat, cu prilejul unei reuniuni la care au luat parte consilierul municipal Sonja Wehsely şi preşedintele Camerei Medicilor Walter Dorner, că îşi doreşte soluţionarea problemelor financiare ale Spitalului Universitar din Viena/AKH/ până de Crăciun, scrie Der Standard în ediţia de marţi.
Töchterle a calificat discuţia purtată cu cei doi drept "constructivă", deşi Wehsely şi Dorner s-au arătat mai puţin entuziasmaţi de rezultatul dezbaterilor.
"Am convenit că este nevoie de măsuri durabile pentru a conduce AKH în mod eficient şi a evita pe această cale pierderile financiare", a afirmat Töchterle, potrivit Der Standard, adăugând că se vor purta în continuare discuţii pentru găsirea unei soluţii în ceea ce priveşte acoperirea sumei de 9 milioane de euro, necesară spitalului în anul 2012.
"Scopul nostru comun este de a găsi o soluţie în folosul pacienţilor până de Crăciun", a mai afirmat Töchterle, subliniind că, în acest sens, la sfârşitul săptămânii curente, se va organiza o reuniune la care vor lua parte rectorul Universităţii de Medicină din Viena, Wolfgang Schütz, oficiali ai Ministerului Ştiinţei şi Cercetării, precum şi ai primăriei Vienei şi ai spitalului AKH.
Măsurile de economisire prevăd reducerea cu 14%, începând cu luna februarie, a serviciilor personalului care efectuează ture de noapte şi ture suplimentare în timpul săptămânii. De asemenea, ambulanţele nu vor mai fi prevăzute cu medici specialişti. Şi secţia de anestezie şi cea de chirurgie vor avea de suferit, iar la mesele de operaţii vor fi cu 30% mai puţini medici. În ceea ce priveşte garda de noapte, din ianuarie aici vor fi prezenţi 149 de medici şi nu 171 cum au fost până acum.
AKH (Spitalul Universitar din Viena) are un statut special în ceea ce priveşte finanţarea, bugetul spitalului fiind responsabilitatea comună a primăriei Vienei, respectiv Biroului oraşului Viena pentru sănătate şi chestiuni sociale, şi a ministerului. Fondurile oferite de minister trebuie să slujească în primul rând cercetării, iar de îngrijirea pacienţilor trebuie să se ocupe primăria oraşului.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Medicii de la AKH ameninţă cu greva în cazul aplicării măsurilor de economisire Viena, 7 dec - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Medicii de la Spitalul Universitar din Viena (AKH) discută despre o eventuală grevă în cazul aplicării de la 2 februarie 2012 a măsurilor de austeritate anunţate.
Medicii de la AKH nemulţumiţi de fondurile din ce în ce mai reduse acordate spitalului Viena, 11 nov - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Fondurile din cel mai mare spital al Vienei, AKH (Allgemeine Krankenhaus) încep să se împuţineze, iar medicii se opun planurilor de austeritate, printre care se numără şi reducerea personalului din secţiile de urgenţă.
Românii, europenii cu cele mai multe contribuţii la clinicile private din Viena Circa 10.000 de români au beneficiat, în 2011, de serviciile clinicilor şi spitalelor din Viena, fiind, numeric, cei mai mulţi pacienţi străini, după cei din Rusia, a precizat, pentru Agerpres, Bianca Barb, reprezentanta PremiQaMed Management GmbH, la târgul Rommedica, deschis marţi în Capitală.
Burse de o lună la Viena pentru medici din întreaga lume Medicii din întreaga lume pot beneficia de o bursă de o lună în şase spitale din Viena, prin intermediul proiectului "Vienna Open Medical Institute (Vienna OMI)".
Medici renumiţi de la Spitalul AKH din Viena vor trata pacienţii Spitalului Oncofort Medici oncologi cu reputaţie care conduc divizia de oncologie a spitalului AKH din Viena, prof. dr. Christoph Zielinski şi prof. dr. Thomas Brodowicz , vor fi prezenţi două săptămâni în fiecare lună la Spitalul OncoFort pentru a veni în sprijinul pacienţilor din România cu servicii noi de diagnostic...
Harghita: Linia de gardă la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă nu este asigurată complet Linia de gardă la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc nu este asigurată complet din cauza lipsei medicilor specialişti, iar cazurile de extremă urgenţă vor fi trimise la spitalele din împrejurimi.