Cele mai citite
 


Brăila: Doi revoluţionari aflaţi în greva foamei au ajuns la spital
miercuri, 14 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi din cei şase revoluţionari brăileni, membri ai Asociaţiei 'Revoluţionarilor Anticomunişti din Decembrie 1989', aflaţi în greva foamei, au ajuns marţi la spital, unul cu preinfarct, iar celălalt cu un puseu de tensiune, medicii interzicându-le să mai continue protestul.
Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei 'Revoluţionarilor Anticomunişti din Decembrie 1989' Brăila, Marian Covache, a declarat pentru AGERPRES că protestatarii sunt hotărâţi să nu se oprească din acţiunile lor, până când nu se va renunţa la modificarea legii privind drepturile revoluţionarilor.
Primarul de Brăila, Aurel Simionescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu este de acord cu greva foamei în care au intrat revoluţionarii, ca formă extremă de protest împotriva deciziei Guvernului de a le tăia indemnizaţiile.
'Eu le-am spus că nu sunt de acord cu acest procedeu de a protesta, respectiv greva foamei, pentru că asta lasă sechele, indiferent ce s-ar spune. Am înţeles că unul dintre ei a ajuns deja la spital. Oamenii vor suferi, iar mai devreme sau mai târziu se va reflecta această perioadă de nemâncare şi de frig. Le-am spus că înţeleg că au o problemă, dar nu cred că acest mod de manifestare este cel care rezolvă problema', a declarat Simionescu.
Deputatul PDL de Brăila, Viorel Balcan, iniţiatorul unui proiect de lege privind drepturile revoluţionarilor, a declarat că a mers în cortul în care se află revoluţionarii, amplasat în faţa Casei Tineretului, a discutat cu ei şi le-a recomandat să se oprească din greva foamei.
'Am fost o oră şi jumătate în cortul celor care sunt în greva foamei la Brăila şi le-am recomandat să se oprească din greva foamei, pentru că vreo doi-trei dintre ei nu arătau prea bine. Erau destul de afectaţi de această formă extremă de protest. Le-am spus că eu cred că cei care sunt la nivelul Secretariatului Revoluţionarilor nu îi reprezintă prea bine. Sunt vreo cinci structuri de revoluţionari care nu se înţeleg între ele', a declarat Balcan.
Şase revoluţionari, membrii ai Asociaţiei 'Revoluţionarilor Anticomunişti din Decembrie 1989' Brăila, se află de o săptămână în greva foamei, în semn de protest împotriva deciziei Guvernului de a tăia o parte din indemnizaţii revoluţionarilor.
Brăila a fost declarat oraş martir, cu 42 de morţi şi 98 de răniţi, cea mai mare vărsare de sânge având loc în faţa Casei Albe, care a primit numele de Piaţa Independenţei, clădirea din spatele palatului administrativ, respectiv Hotelul Belvedere, purtând şi astăzi urmele gloanţelor trase în decembrie 1989.AGERPRES/(A - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Angajaţii din spitale, în grevă japoneză timp de trei zile Angajaţii din spitale brăilene se vor afla în grevă japoneză timp de trei zile, între 14 şi 16 octombrie, în semn de protest împotriva subfinanţării sistemului de sănătate. Pe perioada protestului ei vor purta o banderolă tricoloră pe braţ.
Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă ameninţă cu declanşarea protestelor Cei 2.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila ameninţă cu declanşarea unor acţiuni de protest, care pot ajunge chiar până la greva generală, deoarece de trei luni nu le-au fost semnate contractele de muncă şi că nu le sunt acordate tichete de masă.
Cluj: Protest prin greva foamei al unui muncitor cu sănătatea vătămată, concediat de Mechel Câmpia Turzii Unul dintre muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, din grupul celor aproximativ 100 care au continuat, luni, în faţa întreprinderii, pentru a 19-a zi, protestele faţă de neplata salariilor compensatorii de către patronatul rus, a anunţat că a decis să intre, de azi, în greva foamei, pentru că...
Învăţătoarea Cristiana Anghel a renunţat la greva foamei Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Învăţătoarea Cristiana Anghel a ieşit, luni, din greva foamei, după 70 de zile, declarând, într-o conferinţă de presă, că încetarea acestei forme de protest nu înseamnă că a fost învinsă, ci a realizat că probabil într-o săptămână ar fi murit şi din acest motiv a decis să...
Vaslui: Greva foamei de la Pungeşti suspendată până după Anul Nou Membrii Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti şi localnicii din zonă care au intrat în greva foamei în Ajunul Crăciunului, în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor pe raza comunei, au decis vineri să renunţe temporar la această formă de protest.
Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei va fi transferată la un spital bucureştean Învăţătoarea din Caracal aflată de 38 de zile în greva foamei, Cristiana Anghel, va fi transferată la Institutul Naţional pentru Boli de Nutriţie din Bucureşti pentru ca starea ei de sănătate să poată fi monitorizată corespunzător.