Cele mai citite
 


Brăila: Număr scăzut de cazuri de rujeolă înregistrate de la începutul anului
miercuri, 14 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de rujeolă înregistrate de la începutul anului în judeţul Brăila este foarte mic - două cazuri - în condiţiile în care, la nivel naţional, numărul a crescut de 16 ori faţă de anul trecut, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Andreia Gavrilescu.
'În 2010, s-au înregistrat la nivelul judeţului 11 cazuri de rubeolă şi niciunul de rujeolă. Anul acesta, au fost confirmate până acum două cazuri de rujeolă', a declarat marţi, pentru AGERPRES, Andreia Gavrilescu.
La nivel naţional, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă şi rubeolă a crescut până la cote alarmante, înregistrându-se 3.270 de îmbolnăviri, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, fiind descoperite adevărate focare de infecţie în comunităţile de romi, dar şi în unităţile şcolare.
Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în judeţele din nord-vestul ţării, respectiv Bihor (560 cazuri), Cluj (462 cazuri), Maramureş (422 de cazuri), Sălaj (341 cazuri), Satu-Mare (319 cazuri). AGERPRES/(A, AS-Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă şi rubeolă a crescut Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă şi rubeolă a crescut la nivel naţional, în cazul rujeolei numărul cazurilor de îmbolnăvire în acest an fiind 3.270, faţă de numai 193 în 2010, la nivel naţional, informează Ministerul Sănătăţii (MS).
Brăila: Au fost confirmate 57 cazuri de rubeolă Numărul cazurilor de rubeolă confirmate în judeţul Brăila de la începutul anului a ajuns la 57, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Andreea Gavrilescu.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Brăila: DSP susţine că Centrul Judeţean de Glaucom nu este avizat de Ministerul Sănătăţii Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că investiţia Consiliului Judeţean (CJ) Brăila de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, respectiv Centrul Judeţean de Glaucom, nu are avizul Ministerul Sănătăţii pentru a funcţiona sub...
Buzău: Numărul cazurilor de rubeolă este în creştere Un număr 52 de cazuri de rubeolă şi două cazuri de rujeolă, aproape dublu faţă de săptămâna precedentă, au fost înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute în judeţ.
Brăila: Şase cazuri noi de SIDA şi cinci de infecţie cu HIV Şase cazuri noi de SIDA şi cinci de infecţie cu HIV au fost depistate în judeţul Brăila, în primele patru luni ale acestui an, potrivit informaţiilor furnizate marţi de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.